21 februari 2017

Wist jij al dat dit ingrediënt je pastasaus nog lekkerder maakt?

Het is misschien wel de lekkerste pastasaus die er bestaat op deze wereld: Italiaanse bolognese. Vele Italiaanse families hebben hun eigen geheimen om deze klassieke saus nóg lekkerder te maken. Vaak blijven deze familiegeheimen goed bewaard. Toch zijn we nu achter een Italiaans recept gekomen, die een wel heel vreemd ingrediënt toevoegen aan de bolognesesaus. Durf jij het aan dit ingrediënt aan jouw pastasaus toe te voegen?

Wij gaan het in ieder geval zeker een keer proberen!

Bolognesesaus

Deze bekende, klassieke Italiaanse pastasaus is afkomstig uit het kleine stadje in Noord-Italië, Bologna. Deze stad staat bekend om zijn zeer voedzame keuken en deze bekende saus is dan ook, in tegenstelling tot de andere pastasauzen die we kennen, behoorlijk vullend. In de oorspronkelijke saus behoren tot de vaste ingrediënten:

  • Rundvlees (gehakt)
  • Pancetta (gedroogd varkensbuikvet)
  • Ui
  • Wortel
  • Bleekselderij
  • Tomatenpuree
  • Wijn
  • Volle melk

De klassieke pastasaus wordt klaargemaakt met boter of olijfolie. Toch voegen tegenwoordig veel mensen er andere ingrediënten aan toe of laten ze juist wat ingrediënten achterwege. Een paar bekende ingrediënten die ook wel teogevoegd worden aan deze pastasaus zij verse tomaten of kippenlevertjes. Anderen laten juist weer de pancetta of volle melk in de saus achterwege. Tegenwoordig worden vaak ook andere ingrediënten, zoals tomaat, kippenlevertjes, champignons of paprika toegevoegd en worden andere ingrediënten zoals de pancetta of de melk achterwege gelaten. Maar ons geheime ingrediënt dat jouw pastasaus nog lekkerder gaat maken staat op de volgende pagina.

Ben je toch nieuwsgierig geworden welk bijzonder ingrediënt jouw pastasaus nóg veel lekkerder gaat maken? Dan moet je snel verder lezen op de volgende pagina.

Pagina 1/2