Ingrediënten
  • 100 gram digestieve koekjes, verkruimeld
  • 40 gram gesmolten roomboter
  • 320 gram roomkaas
  • 100 gram suiker
  • 2 middelgrote eieren
  • 20 gram maizena
  • 30 milliliter melk
  • 170 milliliter slagroom
16 augustus 2018
25 min.
6 pers.

Leuk om dit weekend te maken

Cheesecake heb je in allerlei vormen en maten. Zo kun je een cheesecake maken die niet in de oven moet of juist eentje die wel moet worden gebakken. Heb je overigens weleens geprobeerd om cheesecake te maken in de Airfryer? Deze kleine cheesecakejes zijn ideaal om te maken in de Airfryer.

Om je vingers bij af te likken!

Hoe maak je de cheesecakes?

  • Verwarm de Airfryer op 160 graden.
  • Doe de koekkruimels en boter in een kom en roer tot een geheel.
  • Verdeel de koekkruimels over 6 stevige papieren muffinvormpjes of andere muffinvormpjes die geschikt zijn voor de Airfryer. Druk de koekkruimels stevig aan met een lepel.
  • Doe de roomkaas in een kom en klop los met een garde.
  • Voeg de suiker toe en roer tot het goed met de roomkaas is vermengd.
  • Voeg de eieren één voor één toe en klop het opnieuw.
  • Roer daarna de maizena door het mengsel.
  • Schenk tot slot de melk en slagroom bij het mengsel en roer kort door.
  • Schenk het mengsel door een zeef om eventuele klontjes eruit te halen.
  • Verdeel het beslag daarna over de muffinvormpjes.
  • Plaats drie muffinvormpjes per keer in de Airfryer. Bak de cheesecakejes 12 á 15 minuten.
  • Laat afkoelen en plaats ze daarna minstens 3 uur in de koelkast.
  • Geniet ervan!

Bekijk hieronder de video:

 

Lees ook: Zo maak je een romige pindakaascheesecake met browniebodem

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Hanse | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 100 gram digestieve koekjes, verkruimeld
  • 40 gram gesmolten roomboter
  • 320 gram roomkaas
  • 100 gram suiker
  • 2 middelgrote eieren
  • 20 gram maizena
  • 30 milliliter melk
  • 170 milliliter slagroom