Christel
20 min.
5 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram kruimige aardappelen (Bildstar, Bint, Doré, Santé)
  • 20 gram boter
  • 3 bosuitjes, gesnipperd
  • 40 milliliter slagroom
  • 40 milliliter volle melk, plus extra als dat nodig is
  • Zout en peper naar smaak

Een rijke aardappelpuree! 

Een paar keer per week staat er wel een AVG-tje bij ons op tafel, oftewel aardappelen, vlees en groenten. Hartstikke lekker en voedzaam. Soms willen we uitpakken en wat meer jeu geven aan de maaltijd en dan transformeren we de aardappelen tot een aardappelpuree. Wil jij een bijzondere aardappelpuree op tafel zetten? Maak de variant van Gordon Ramsay dan eens.

Hoe maak je de aardappelpuree?

  • Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Voeg toe aan het water en voeg een beetje zout toe.
  • Kook de aardappelen zacht in zo’n 10 minuten.
  • Giet de aardappelen af.
  • Prak de aardappelen fijn met een pureestamper. Roer de boter en de bosui erdoorheen.
  • Doe de room en melk in een pan en breng deze tot een kookpunt.
  • Schenk het mengsel bij de aardappelpuree en roer goed.
  • Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Zo maak je met een paar ingrediënten een heerlijke appeltaarttosti

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest! 

Bron: ABC News | Beeld: Pixabay