Ingrediënten
  • 90 gram gesmolten boter + extra om in te vetten
  • 7 grote eieren
  • 130 gram bloem + 2 eetlepels bloem
  • 25 gram cacao
  • 300 gram kristalsuiker
  • 270 gram bruine suiker
  • 2 eetlepel vanille-extract
  • 160 gram chocoladedruppels
  • 250 gram
  • 250 gram pindakaas zonder stukjes
  • 900 gram roomkaas
  • 120 milliliter slagroom
  • Snufje bakpoeder
  • Snufje zout
25 juli 2018
12 min.
60 pers.

Om je vingers bij af te likken

De een is er gek op en de ander vindt het helemaal niks: pindakaas. Wij vallen onder de eerste categorie en eten het bij de vleet. Ben jij net als ons gek op pindakaas? Dan is deze pindakaascheesecake met browniebodem voor jou echt een aanrader! 

Wat moet je doen?

  • Bekleed een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe de gesmolten boter, kristalsuiker, 1 eetlepel vanille-extract in een kom en mix dit met een handmixer tot een geheel.
  • Voeg al mixend 2 eieren toe.
  • Roer de bloem, cacao, bakpoeder en zout door het beslag heen.
  • Doe dit in de springvorm en bak 25 tot 30 minuten, laat de brownie koelen.
  • Maak ondertussen de cheesecakevulling.
  • Doe de roomkaas in een kom en klop dit met een handmixer los. Voeg de overige 5 eieren één voor één toe terwijl je blijft kloppen.
  • Voeg de pindakaas, bruine suiker en slagroom toe en klop dit tot een geheel.
  • Voeg de vanille-extract toe en roer dit erdoorheen.
  • Strooi de chocoladedruppels over de brownie heen en schenk het beslag erover.
  • Bak de cheesecake 1,5 uur in de oven op 160 graden.
  • Laat de cheesecake een uur afkoelen en zet ‘m daarna minstens 4 uur in de koelkast.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Is melk goed voor elk? Dit doet zuivel met je lichaam

Wil je dit artikel bewaren?  Pin t op Pinterest!

Bron: My Incredible Recipes | Beeld: videostill 

Ingrediënten
  • 90 gram gesmolten boter + extra om in te vetten
  • 7 grote eieren
  • 130 gram bloem + 2 eetlepels bloem
  • 25 gram cacao
  • 300 gram kristalsuiker
  • 270 gram bruine suiker
  • 2 eetlepel vanille-extract
  • 160 gram chocoladedruppels
  • 250 gram
  • 250 gram pindakaas zonder stukjes
  • 900 gram roomkaas
  • 120 milliliter slagroom
  • Snufje bakpoeder
  • Snufje zout