120 + 240 min.
10 pers.

Een heerlijke cheesecake met advocaat

Cheesecakes heb je in allerlei soorten en maten. Je kunt een bananencheesecake maken, een chocoladecheesecake, een oreocheesecake en je hebt zelfs hartige cheesecakes! We hebben nu een leuke cheesecakesoort om aan het rijtje toe te voegen: de advocaatcheesecake!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 140°C. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen van de vorm in.
  • Doe de Bastognekoeken in een keukenmachine en maal tot de koekjes volledig zijn verkruimeld. Schenk de gesmolten boter erbij en roer.
  • Doe het koekjesmengsel daarna in de springvorm en verdeel over de bodem. Druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm daarna in de koelkast.
  • Doe de roomkaas in een kom en klop los. Voeg daarna de suiker en advocaat toe en roer tot de ingrediënten met elkaar zijn vermengd en er geen klontjes meer in het beslag zitten.
  • Voeg de eieren toe aan het beslag en roer goed. Voeg daarna ook de slagroom en de eetlepel maïzena toe. Roer opnieuw tot alles met elkaar is vermengd.
  • Schenk het roomkaasmengsel in de springvorm.
  • Vul een ovenbestendig schaaltje met water en plaats deze in de oven, bij voorkeur onder het rooster waar je de springvorm op gaat zetten.
  • Zet de springvorm in de oven en bak de cheesecake 2 uur. Zet de oven daarna uit, maar haal de cheesecake NIET uit de oven! Laat hem nog 4 uur in de oven staan.
  • Haal de cheesecake daarna uit de oven, verwijder de springvorm en snijd in punten. De taart is klaar om te serveren!

Lees ook: Recept: Vanillecake met advocaat

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Foody | Beeld: Unsplash, Wikimedia Commons, Tobias R. – Metoc, bewerkt

Ingrediënten
  • 300 gram Bastognekoekjes
  • 75 gram gesmolten boter
  • 900 gram (light) roomkaas
  • 200 gram suiker
  • 250 gram advocaat
  • 5 eieren
  • 50 milliliter slagroom
  • 1 eetlepel maïzena