Sabine
18 min (+ 's nachts in de vriezer) min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 150 gram pure chocolade
  • 300 gram digestieve koekjes
  • 30 gram boter + extra om in te vetten
  • 8 overrijpe bananen
  • 500 gram (light) roomkaas
  • 225 gram dulce de leche

Een ijstaart en cheesecake in een!

Als we een ding over Jamie Oliver zeker weten, is het wel dat hij goed wegwijs is in de keuken. Hij flanst de lekkerste gerechten in elkaar, maar weet ook wel hoe hij een verrukkelijke cheesecake maakt. En dat laatste hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Zo heb je maar zes ingrediënten nodig voor deze banaan-chocoladeijscheesecake.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Vet een springvorm in en bekleed de vorm met bakpapier. Besmeer ook het bakpapier met boter.
  • Smelt 50 gram van de chocolade au bain-marie.
  • Doe de koekjes in een keukenmachine en maal tot ze helemaal fijn zijn. Voeg de gesmolten boter en gesmolten chocolade toe en laat de keukenmachine draaien tot de ingrediënten zijn vermengd.
  • Verdeel het koekjesmengsel daarna over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. 
  • Pel de bananen en doe ze in de keukenmachine en voeg de roomkaas en dulce de leche toe. Laat de keukenmachine aanstaan tot de ingrediënten zijn vermengd. Schenk het mengsel daarna over de koekjesbodem.
  • Plaats de springvorm in de vriezer en laat het hier een nacht staan. Haal de ijstaart twee uur voor het serveren uit vriezer en plaats ‘m in de koelkast.
  • Rasp de overgebleven 100 gram chocolade en garneer de bovenkant van de cheesecake hiermee.
  • Snijd daarna in stukken en serveer.

Lees ook: De perfecte Caesarsalade maak je volgens Jamie Oliver zo

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Jamie Oliver | Beeld: Videostill YouTube