Eens wat anders dan een zoet gebakje

Cheesecakes kennen we in allerlei soorten een maten: mango-cheesecake, Oreo-cheesecake of een Twix-cheesecake. Wat hebben deze lekkernijen gemeen? Ze zijn alle drie zoet. Hoewel hartige taarten ook heel lekker zijn, hebben we er nog niet aan gedacht dat je ook een hartige cheesecake kunt maken. Dat klinkt, op z’n zachts gezegd, erg eigenaardig, maar het is écht het proberen waard!

Dit heb je nodig voor een kleine cheesecake:

  • 150 gram hartige crackers
  • 40 gram gesmolten boter + eventueel een beetje extra
  • 150 gram roomkaas
  • 50 milliliter slagroom
  • 75 gram geraspte mozzarella
  • 20 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • snufje zout
  • snufje peper
  • blaadjes basilicum van 6 takjes, fijngesneden

Optioneel:

  • 1 tomaat, in stukjes gesneden
  • snufje olijfolie
  • snufje balsamico-azijn

Zo maak je het:

  • Plet de crackers zo fijn mogelijk en doe dit in een kom met de gesmolten boter. Roer tot de ingrediënten zijn vermengd. Is het geheel nog heel droog (dit hangt af van het type cracker dat je gebruikt), voeg dan nog een beetje extra boter toe.
  • Bekleed een bakvorm van 20 centimeter met bakpapier, ook aan de zijkanten.
  • Doe het mengsel in de vorm en druk aan. Zet het daarna minstens een half uur in de koelkast.
  • Maak ondertussen de cheesecake vulling.
  • Doe de roomkaas in een kom en klop dit los. Voeg daarna de slagroom toe en klop opnieuw tot de ingrediënten zijn vermengd.
  • Doe daarna de mozzarella en Parmezaanse kaas samen met een snufje zout en peper in de kom en roer opnieuw. Vouw als laatst de basilicum door het beslag.
  • Doe het mengsel in de bakvorm en zet het daarna twee uur in de koelkast.
  • Verdeel voor het serveren de gesneden tomaat over de bovenkant van het taartje en besprenkel wat olijfolie en balsamico-azijn over de tomaten.
  • Geniet ervan!

P.s mocht je dit cheesecakeje wel heel intens vinden? Dan kun je het ook gebruiken als dip voor de chips.

Lees ook: Heerlijk als lunch: hartige taart met broccoli en spek

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Food Network | Beeld: Videostill YouTube Food Network