Ingrediënten
  • 240 milliliter zonnebloemolie + een beetje extra
  • 260 gram zelfrijzend bakmeel + een beetje extra
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 300 gram suiker
  • 4 eieren, op kamertemperatuur
  • 1,5 eetlepel vanille-extract
  • 120 milliliter advocaat
  • 1 eetlepel witte azijn
25 maart 2019
45 min.
20 pers.

Combineer cake met advocaat en je krijgt deze lekkernij

De meeste mensen kennen advocaat als de lekkernij die uit een glaasje wordt gelepeld met daar bovenop een flinke dot slagroom. Heel lekker, maar je kunt wel meer met advocaat dan dat. Verwerk het bijvoorbeeld in een cake om jezelf een fantastische gebakje voor te kunnen schotelen.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Vet een tulband cakeblik in met een beetje zonnebloemolie en voorzie het ingevette laagje van een laagje meel. Houd het blik daarna op de kop en stoot zachtjes tegen het bakblik om te zorgen dat het teveel aan meel uit het bakblik valt.
  • Doe de meel, bakpoeder in een kom en roer.
  • Klop in een aparte kom de eieren luchtig en voeg het vanille-extract toe. Voeg daarna de suiker toe en klop opnieuw. Voeg daarna ook nog de olie toe en roer opnieuw goed.
  • Meng daarna de helft van de meel bij het natte beslag. Roer daarna ook de advocaat door het beslag en voeg daarna de rest van de meel toe. Voeg als laatst de azijn toe.
  • Schenk het beslag in de cakevorm en bak de cake zo’n 30 tot 35 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
  • Laat de cake koelen en haal ‘m daarna uit de vorm, garneer eventueel met wat poedersuiker. 
  • Snijd de cake in plakken en serveer eventueel met een dot slagroom.

Lees ook: Wie had dat gedacht? Zelf advocaat maken is supersimpel!

Dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Beeld: Flickr, Betsy Weber

Ingrediënten
  • 240 milliliter zonnebloemolie + een beetje extra
  • 260 gram zelfrijzend bakmeel + een beetje extra
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 300 gram suiker
  • 4 eieren, op kamertemperatuur
  • 1,5 eetlepel vanille-extract
  • 120 milliliter advocaat
  • 1 eetlepel witte azijn