28 maart 2019

Rode sauzen kunnen een rode aanslag achterlaten in je bakje

Wie een kliekje overheeft, hevelt dit kliekje vanuit de pan vaak over in een bakje om het zo makkelijker te kunnen bewaren. Wil je iets met een rode saus bewaren? Dan blijft er na gebruik vaak een rode aanslag achter in je bakje. Het in de vaatwasser stoppen of afwassen is helaas niet altijd voldoende om van die rode waas af te komen.

Gelukkig betekent dat niet dat het onmogelijk is om je bakje weer helemaal schoon te krijgen.

Rode aanslag

Als je regelmatig dingen maakt met rode sauzen, heb je vast wel wat plastic bakjes in je keukenkastjes staan waar rode aanslag inzit. Je kunt het natuurlijk negeren en gewoon blijven gebruiken, maar een bakje dat geen rode aanslag heeft ziet er wel mooier uit. Gelukkig is het helemaal niet moeilijk om dit te realiseren!

Trucje

Het internet bevat tig trucjes om van allerlei kleine ongemakken af te komen. Een bakje met rode aanslag betekent niet dat het bakje vies is, maar het oogt ook niet heel fris. Wil je van de rode waas afkomen? Zorg dan dat je de volgende dingen paraat hebt:

  • 3 tot 4 eetlepels suiker
  • Flinke dot afwasmiddel
  • 5 grote ijsblokjes
  • Water

Zo ga je te werk:

  • Doe suiker in het bakje met de rode waas. Schenk daar afwasmiddel overheen en doe ook de ijsblokjes in het bakje. Schenk een laagje water in het bakje zodat de ijsblokjes bijna helemaal onder water staan.
  • Schudt het bakje voorzichtig heen en weer zodat de ‘ingrediënten’ zich met elkaar vermengen. Laat het daarna staan tot de ijsblokjes volledig zijn gesmolten.
  • Leeg het bakje en was daarna af zoals je normaal zou doen. De rode aanslag is nu mogelijk helemaal verdwenen!

Lees ook: De angstaanjagende reden waarom mandarijnen uit blik zo schoon zijn

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Blossom | Beeld: Videostill Blossom