Ingrediënten
  • 3 plakken ontbijtspek, in stukjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 stengels selderij, gesneden
  • 2 wortels, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 500 gram mager rundergehakt
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels mosterd
  • 450 gram tomatenblokjes uit blik
  • 720 milliliter kippenbouillon
  • 230 gram cheddar, geraspt
  • 240 milliliter slagroom
  • 3 eetlepels bloem
  • Optioneel: augurkplakjes en sesamzaadjes
Naomi
45 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 3 plakken ontbijtspek, in stukjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 stengels selderij, gesneden
  • 2 wortels, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 500 gram mager rundergehakt
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels mosterd
  • 450 gram tomatenblokjes uit blik
  • 720 milliliter kippenbouillon
  • 230 gram cheddar, geraspt
  • 240 milliliter slagroom
  • 3 eetlepels bloem
  • Optioneel: augurkplakjes en sesamzaadjes

Cheeseburgersoep is de soep waar je al die tijd op wachtte

Cheeseburgerovenschotel, cheeseburgerspaghetti en nu ook cheeseburgersoep! Het zijn van die gerechten dat je eigenlijk denkt ‘waarom?’, maar als je het eenmaal geproefd hebt dan snap je dat precies. Het is een smaakexplosie en zeker de liefhebber van deze populaire burger zal ervan smullen. Durf jij het te proberen? 

Wij zijn er weg van!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Doe een scheutje olie in een pan en bak het spek lekker krokant. Leg het op een keukenpapiertje om uit te lekken en laat het even voor wat het is.
  • Bak nu de ui, selderijblokjes en wortelblokjes in het spekvet tot het allemaal zacht is. Dat duurt ongeveer 5 minuten.
  • Voeg nu de knoflook toe en bak dit een minuutje mee.
  • Nu is het tijd om het gehakt toe te voegen en roer het los met een houtenspatel. Bak het voor 6 minuten, totdat er geen roze stukjes meer te zien zijn.
  • Kruid het geheel met zout en peper.
  • Roer nu de mosterd, kippenbouillon en tomatenblokjes door het mengsel en breng het geheel aan de kook. Laat het 10 minuten koken.
  • Doe het vuur nu laag en voeg de kaas, slagroom en bloem toe. Kook de soep totdat de kaas gesmolten is en wat ingedikt is. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
  • Serveer het met wat kaas en eventueel augurk en sesamzaadjes.

Lees ook: Deze cheeseburger-uienringen met kaas zijn het perfecte borrelhapje

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: videostill Delish