Sabine

Het leuke is dat deze ovenschotel zo klaar is!

Erg gezond is het niet, maar het kan zo lekker zijn: een cheeseburger. Of een dubbele (als je dan toch bezig bent). Zo’n burgertje kun je natuurlijk makkelijk bestellen bij de dichtstbijzijnde fastfoodketen, maar het kost je ook niet eens zoveel moeite om ‘m zelf te bereiden. Wil je een variatie op de cheeseburger, maar wil je de heerlijke smaak wel ervaren? Maak dan deze cheeseburger ovenschotel.

Dit heb je nodig:

  • 8 zachte bolletjes
  • 1 pond gehakt
  • 1 ui, in dunne plakjes 
  • 225 gram tomatensaus
  • 50 gram ketchup
  • 200 gram (cheddar)kaas
  • zout en peper naar smaak
  • 30 gram gesmolten boter

Zo maak je het:

  • Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en bruin hierin het gehakt samen met de ui. Giet daarna het kookvocht af en doe het gehakt weer in de pan.
  • Voeg de tomatensaus, ketchup, zout en peper toe aan het gehakt. Roer het geheel en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur zacht zodra het geheel suddert en laat het 10 minuten staan. Verwarm ondertussen de oven voor op 170 graden.
  • Doe de helft van het gehakt in een vierkante ovenschaal en beleg het met de helft van de kaas. Herhaal deze stap nog een keer.
  • Verdeel daarna de bolletjes over de ovenschaal en druk ze lichtjes aan. Borstel daarna boter over de bovenkant van de broodjes.
  • Zet de schaal 12 minuutjes in de oven.

Dit recept bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: The Gracious Wife | Beeld: YouTube, videostill