Sabine

Kaas, gehakt en uienringen in een hapje!

Tegen een borrel op z’n tijd zeggen we geen ‘nee’ en als we dan toch al bezig zijn, kan de bijbehorende borrelhap er ook nog wel bij. Vaak beperkt men zich dan tot nootjes of worden er bitterballen in de frituur gegooid. Maar als je net even wat meer moeite doet, kun je dit heerlijke hapje maken: cheeseburger-uienringen met kaas!

Dit heb je nodig:

  • 450 gram gehakt
  • 1 theelepel zout
  • halve theelepel peper
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 100 gram kaas in blokjes
  • 1 grote witte ui
  • 140 gram bloem
  • 5 eieren, geklopt
  • 450 gram panko
  • olie om te frituren
  • saus om te serveren

Zo maak je het:

  • Verwarm de olie tot het de 175 graden heeft bereikt. 
  • Doe het gehakt in een kom en meng dit met het zout, peper en knoflookpoeder.
  • Snijd de ui in 1 centimeter dikke ringen en haal de ringen uit elkaar.
  • Snijd de kaasblokjes doormidden zodat de blokjes platter worden.
  • Neem een eetlepel van het gehakt en plaatst dit middenin de uienring. Doe daarna een stukje kaas in het midden en plaats daarna nog een eetlepel gehakt bovenop de kaas. Druk het daarna aan. Herhaal deze stap tot alle uienringen voorzien zijn van gehakt en kaas. 
  • Doe de bloem, eieren en panko in drie aparte kommetjes.
  • Dip een ring in de bloem, daarna in het ei en daarna in de broodkruimels. Doe de ring daarna weer in het ei en daarna nog een keer in de broodkruimels. Doe dit met alle uienringen.
  • Frituur de uienringen daarna 5 tot 6 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze daarna uitlekken op een stukje keukenpapier.
  • Serveer met een saus naar keuze.

Bekijk hieronder de video om te zien hoe je het precies maakt. 

Lees ook: Eet jij iedere dag kaas? Dan hebben we goed nieuws voor je!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty