Naomi

Zo makkelijk verwijder je die nare brandvlekken op je elektrische kookplaat!

Brandvlekken kunnen heel vervelend zijn in je elektrische kookplaat. Het is zaak dat je ze snel verwijderd, omdat ze anders een permanente vlek kunnen veroorzaken. Gelukkig is het helemaal niet lastig om zo’n vlek te verwijderen en heb je er maar heel weinig schoonmaakspullen voor nodig. Hou er rekening mee dat je je elektrische kookplaat nooit schoonmaakt met schuurmiddelen, omdat het oppervlakte snel krast. Gebruik daarom liever deze manier van schoonmaken, zodat je kookplaat langer mooi blijft. 

Voor het schoonmaken van je kookplaat kun je de volgende stappen aanhouden.

Stap 1

Laat de elektrische kookplaat eerste volledig afkoelen. Als je ‘m gelijk wil schoonmaken, loop je het risico dat je jezelf brandt. Tevens kan het doekje de vlek nog erger maken, omdat die vast kan branden aan het oppervlak. Dan ben je nog verder van huis. Laat het dus eerst volledig afkoelen.

Stap 2

Verwijder het dikste eerst met de achterkant van een broodmes. Doe dit zorgvuldig, zodat je geen krassen achter laat. Doe dit tot het oppervlak weer glad aanvoelt. Maak het nu nat met schoonmaakazijn en laat dit 20 minuten intrekken.

Stap 3

Doe 2 eetlepels baking soda in een kom en giet hier langzaam wat water bij, zodat je een dikke pasta krijgt. Wrijf die pasta op de verbrande plek en laat dit intrekken voor ongeveer 10 tot 15 minuten.

Stap 4

Wrijf nu nog met een spons over de verbrande plek en doe nog een laag baking sodapasta op de vlek. Voeg nu 3 druppels citroensap toe.

Stap 5

Veeg de pasta weg met een vochtige doek en je elektrische kookplaat is weer zo goed als nieuw!

Lees ook: Waarschuwing: deze virale truc beschadigt je vaatwasser

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Hunker | Beeld: videostill A polkadot mom