60 min.
4 pers.

Deze Britse klassieker is een feestje op tafel

Wij zijn dol op de hartige smaken van de Britse keuken, en deze traditionele ‘pie’ laat wel zien waarom. De heerlijke, typisch Britse pastei combineert kip, champignons en cheddarkaas tot een ware smaaksensatie. Je kunt dit recept zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

De bechamelsaus is in veel supermarkten kant-en-klaar te koop, maar is ook makkelijk om zelf te maken volgens dit recept. Voor een knapperige bodem bakken we het bladerdeeg eerst blind met bakbonen. Geen bakbonen in huis? Hier lees je welke producten je nog meer kunt gebruiken. Tot slot kun je ervoor kiezen om traditionele, kleine taartvormpjes (10 cm in doorsnee) te gebruiken of voor een grote taartvorm te gaan. Op de volgende pagina lees je hoe je te werk gaat. Aan de slag!

Pagina 1/2

Ingrediënten
  • 500 gram champignons
  • 500 gram kipfilet
  • 1/4 prei
  • 1 ui
  • 500 milliliter bechamelsaus
  • Verse tijm
  • 250 gram cheddarkaas
  • 500 gram kant-en-klare bladerdeeg