Voeg op het laatst wat kaas toe en je hebt meteen een romige kaassaus

Veel pasta’s en lasagne’s vragen om een bechamelsaus. Het is een supersimpele saus om te maken, maar je moet dan wel net weten wat je hiervoor nodig hebt en hoeveel je dan voor die romige saus nodig hebt.

Dit heb je nodig:

  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 300 milliliter melk, warm
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het:

  • Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Roer constant tot het een pasta vormt en er bubbels verschijnen. Laat het daarna op zacht vuur twee minuutjes pruttelen. Houd de saus goed in de gaten want deze moet niet bruin worden.
  • Voeg daarna de warme melk toe. Blijf roeren tot de saus weer dik wordt. Voeg daarna de saus en peper toe en zet het op laag vuur. Laat het nog 2 tot 3 minuten opstaan. Wil je een kaassaus maken van de bechamel? Voeg het dan nu toe.
  • Daarna kun je de saus meteen gebruiken voor een lasagne of schenk de (kaas)bechamelsaus over gegaarde pasta.

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Epicurious | Beeld: Videostill MyFavouriteFoods ChristineCushing