Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 wortels, in fijne stukjes
  • 2 stelen selderij, in fijne stukjes
  • 3 lente-uien, in dunne ringen
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1900 milliliter kippenbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 100 gram orzo (of gewone rijst)
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 gekookte kipfilets in stukjes en gescheurd
  • Sap van 2 tot 3 citroenen
  • 2 grote eieren
  • Verse peterselie ter garnering (optioneel)
335 min.
6 pers.

De Grieken noemen deze soep Avgolemono

Wie op vakantie gaat naar Griekenland kan in de sfeervolle Griekse restaurantjes tig lekkernijen bestellen. Inmiddels kennen we populaire geruchten als Pita Gyros, Moussaka en Tzatziki ook in Nederland, maar er zijn nog tig pareltjes die we alleen in Griekenland eten. En dat terwijl we ze thuis ook zo makkelijk zelf kunnen maken. Neem nu eens deze Griekse kippensoep Avgolemono. Wát een smaaksensatie en ook nog eens zo makkelijk om te maken.

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de wortel, selderij en lente-ui toe en sauteer. Voeg daarna de knoflook toe. Bak nog 1 minuut.
  • Voeg de kippenbouillon en laurierblaadjes toe. Breng aan de kook. Voeg daarna de orzo toe. Laat 10 minuten opstaan tot de orzo gaar is. Voeg daarna de gare kipfilet stukjes toe en roer door de soep.
  • Doe de eieren in een grote kom samen met de citroensap en meng de twee. Voeg beetje bij beetje wat van de soep toe bij de eieren om de eieren zo op temperatuur te brengen. Giet zodra de eieren zich hebben vermengd met de soep de eieren bij de rest van de soep. Roer goed en haal daarna van het vuur af. Vis voorzichtig de laurierblaadjes uit de pan. 
  • Serveer de soep met verse peterselie. 

Lees ook: Recept: frisse doperwtensoep

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: The Mediterranean Dish | Beeld: Videostill YouTube The Mediterranean Dish 

Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 wortels, in fijne stukjes
  • 2 stelen selderij, in fijne stukjes
  • 3 lente-uien, in dunne ringen
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1900 milliliter kippenbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 100 gram orzo (of gewone rijst)
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 gekookte kipfilets in stukjes en gescheurd
  • Sap van 2 tot 3 citroenen
  • 2 grote eieren
  • Verse peterselie ter garnering (optioneel)