Christel

Je hoeft geen dure bakknikkers aan te schaffen

Wanneer je de keukenprins(es) uithangt en een quiche wil bakken om u tegen te zeggen, wil je uiteraard wel een knapperige bodem. Je kiest er daarom voor om de bodem eerst blind te bakken voordat je de vulling erin doet. Echter kun je die verdraaide bakbonen (die voorkomen dat het deeg rijst) niet vinden of je hebt ze simpelweg niet in huis. Gelukkig zijn er een paar alternatieven voor bakknikkers die je waarschijnlijk wel in de keukenla hebt liggen.

Het is een fluitje van een cent.

Blindbakken
De allerlekkerste quichebodem krijg je als je de bodem eerst ‘blind bakt’. Dit betekent dat je de bodem eerst bakt met bakbonen, dus zonder vulling. Hierdoor zorg je ervoor dat de bodem goed gaar en knapperig wordt en dat je geen zompige bodem krijgt. Je kunt keramische bonen gebruiken, maar er zijn ook andere producten die je ter vervanging van bakbonen kunt gebruiken.

Vervangers
Rijst, gedroogde peulvruchten of droge witte bonen zijn goede vervangers van keramische bonen. Doe bakpapier tussen de taartbodem en de rijst, peulvruchten of bonen en je kunt de producten keer op keer gebruiken. Zo zweren velen erbij om de rijst in een Tupperwarebakje te bewaren, zij gebruiken dezelfde rijst al meer dan drie jaar voor het bakken!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Rollercoaster | Beeld: Thirstforfood