Ingrediënten
  • 340 milliliter donkere bier
  • 60 milliliter extra vierge olijfolie
  • 6 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 60 milliliter citroensap
  • 3 theelepels gedroogde basilicum
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde tijm 
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 kilo kipfilets
50 + tijd in de koelkast min.
5 à 6 pers.

Bier, knoflook en kip, wat wil je nog meer?

Knoflook en kip zijn een beetje als patat en mayo, oreo’s en melk en pindakaas en hagelslag: die eet je gewoon samen. Deze gegrilde kip waar wij het over hebben maak je overigens niet alleen op smaak met knoflook, maar ook met bier. Een gouden combinatie, al zeggen we het zelf. 

Biermarinade

We horen het je al denken: waarom zou jij je kip marineren met bier? Simpel, het alcoholische drankje versterkt de smaak van de kip en het geeft je kip natuurlijk ook net even dat unieke smaakje. Aan de slag maar.

Gebruikers van de mobile versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Doe voor de marinade de olijfolie, knoflook, citroensap, basilicum, oregano, tijm, zout en peper in een kommetje en roer goed.
  • Doe de helft van de marinade in een luchtdicht bakje en doe hier 120 milliliter van het bier bij. Plaats daarna in de koelkast.
  • Meng de rest van de marinade met de rest van het bier. Doe de kipfilets in een hersluitbare plastic zak. Schenk hier de marinade bij. Sluit de zak en zorg dat je zoveel mogelijk van de lucht uit de zak knijpt. Schud de zak daarna een paar keer om te zorgen dat de kipfilets zijn bedekt met de marinade. Laat de kip daarna minstens 3 uur in de koelkast op smaak komen.
  • Haal de kip een halfuur voordat je het gaat grillen uit de koelkast.
  • Verwarm een grillpan (of een barbecue) en grill de kip tot hij van kleur verandert. Dit duurt ongeveer 6 tot 8 minuten.
  • Draai de kip en verdeel de apart gezette marinade over de gekookte kant van de kip. Grill de kip daarna tot deze gaar is.

Lees ook: Avondje barbecuen? Voorkom dat je deze fout met het vlees maakt

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: The Slow Roasted Italian | Beeld: Pexels 

Ingrediënten
  • 340 milliliter donkere bier
  • 60 milliliter extra vierge olijfolie
  • 6 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 60 milliliter citroensap
  • 3 theelepels gedroogde basilicum
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde tijm 
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 kilo kipfilets