Eet jij deze week ook geen vlees?

De Nationale Week Zonder Vlees is begonnen! Van 11 tot 17 maart roept de Nationale Week Zonder Vlees iedereen op om geen vlees te eten. Wil jij deze week ook geen vlees eten? Speciaal voor jou hebben we de lekkerste, vegetarische gerechten voor je op een rijtje gezet. 

1. Allerbeste vegetarische lunch volgens Gordon Ramsay

Gordon Ramsay

Hoewel Gordon Ramsay een echte carnivoor is, kan hij zeker ook wel genieten van een vegetarische maaltijd. Deze vegetarische lunch is volgens Gordon Ramsay erg lekker en niet al te moeilijk om te maken.

2. Vegetarische pasta bolognese

vegetarische pasta bolognese

Deze vegetarische pasta bolognese is niet alleen ontzettend lekker en makkelijk om te maken. Deze pasta zit ook nog eens tjokvol met heerlijke groentes.

3. Vegetarische Zweedse balletjes

zweedse gehaktballetjes

Ook als je een echte vleeseter bent, vind je deze balletjes lekker. Eet de balletjes met pasta en je kunt genieten van een heerlijke maaltijd! Je mist het vlees niet eens.

4. Vegetarische stroganoff

Stroganoff
Anno 2018 zijn er tal van gerechten die je ook heel makkelijk vegetarisch kunt maken. De vegetarische strofanoff is er een goed voorbeeld van.

5. Vegetarische broccoliquiche

broccoliquiche

Een quiche is altijd een makkelijk gerecht om te maken en je hebt er bijna geen omkijken meer aan. Deze vegetarische broccoliquiche is erg lekker en ook nog eens glutenvrij.

6. Vegetarische risotto

vegetarische risotto

Deze vegetarische risotto bevat geen dierlijke producten en is dus ook uitermate geschikt voor de veganisten! Door de paddestoelen is de risotto vullend genoeg. Schep er een lekkere dot zure room op -let op: dat maakt dat de risotto niet meer veganistisch is- en smullen maar!  

7. Vegetarische lasagne met pijnboompitten en spinazie

lasagne

Lasagne is een heerlijk, makkelijk gerecht: je stopt de benodigde ingrediënten in een ovenschaal en de oven doet de rest. Vaak wordt lasagne bereid met vlees, maar wist je wel dat je ook een hele lekkere vegetarische variant kunt maken met pijnboompitten en spinazie? 

Lees ook: Zo maak je de allerlekkerste ovengeroosterde spruitjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Pexels