Zo worden je spruitjes wél lekker

Veel mensen houden niet van spruitjes vanwege de geur en de weeïge smaak. Vooral als spruitjes te lang worden doorgekookt krijgen ze een vieze smaak en ruiken ze zwavelachtig. Maar, als je de spruitjes in de oven bereidt worden ze knapperig en overheerlijk. Mits je het op de juiste manier doet, natuurlijk. Laat je ze te lang zitten, dan veranderen ze alsnog in een zachte brij. Met dit geheime trucje worden je spruitjes knapperig en overheerlijk.

Wedden dat iedereen zo spruitjes lust?

Geroosterd

Waar we naar zoeken bij het perfect geroosterde spruitje is een knapperige, gekarameliseerde buitenkant en een zachte binnenkant, met toch nog een klein beetje bite. Laat je ze te lang in de oven zitten, dan worden ze veel te zacht waardoor ze niet meer zo lekker zijn. Te kort en je bereikt niet dat knapperige buitenste laagje. Hoe doen ze dat toch!?

Het geheim

We zullen het geheim dan toch maar verklappen: voor de lekkerste geroosterde spruitjes zet je een schone bakplaat in de oven vóórdat je hem voorverwarmd. Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius met de bakplaat erin. Wanneer de oven warm is, zal de bakplaat ook gloeiend heet zijn. Hierdoor werkt de bakplaat als een koekenpan, waarmee je een heerlijk knapperig bruin laagje creëert. Zo hoeven ze niet te lang in de oven waardoor de spruitjes knapperig worden van buiten maar niet te zacht van binnen.

Recept

Je kent nu het geheim, maar hoe verder? Als de oven aan het voorverwarmen is snijd je de de spruitjes doormidden en doe je ze in een kom. Voeg hier een beetje olijfolie en zout en peper aan toe  en meng. Gebruik een tang om de spruitjes met de snijkant naar beneden op de hete bakplaat te leggen. Werk snel en voorzichtig. Sluit de oven en laat de spruitjes in 20-25 minuten gaar worden. Ze zullen donkerbruin van kleur zijn aan de onderkant en van binnen goed gaar zijn. Voeg na het bakken naar smaak een sausje toe of serveer ze met gebakken spekjes. Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: Nigella Lawsons romige pasta met 5 ingrediënten

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Bon Appetit | Beeld: Videostill