Een heerlijke en voedzame vegetarische lasagne!

Lasagne is een heerlijk, makkelijk gerecht: je stopt de benodigde ingrediënten in een ovenschaal en de oven doet de rest. Vaak wordt lasagne bereid met vlees, maar wist je wel dat je ook een hele lekkere vegetarische variant kunt maken met pijnboompitten en spinazie? 

Dit heb je nodig: 

  • 1 aubergine
  • 700 gram passata
  • 250 gram champignons
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 4 geroosterde paprika’s
  • 250 gram ricotta
  • 450 gram diepvriesspinazie
  • 25 gram pijnboompitten
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 theelepels oregano
  • 8 lasagnevellen
  • peper en zout

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 185 graden. Ontdooi de spinazie en laat deze uitlekken. Roer de helft van de ricotta erdoorheen en breng dit op smaak met peper en zout.
  • Snijd de aubergine in kleine blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en breng dit op smaak met peper en zout. Snijd de champignons in schijfjes.
  • Haal de aubergine uit de pan en bak in de overgebleven olie de champignon. Zet het vuur wat lager en voeg nu de knoflook en de sjalotten toe. Bak het geheel 2 tot 3 minuten.
  • Snijd de paprika’s in reepjes en meng dit met de aubergine, het en champignonmengsel. Doe de helft hiervan in een ingevette ovenschaal en giet hier de helft van de passata overheen. Breng op smaak met de helft van de oregano.
  • Bedek met de lasagnevellen, gevolgd door de andere helft van het groentemengsel, de andere helft van de ricotta en de andere helft van de passata. Dek af met lasagnevellen.
  • Schep op de lasagnevellen het spinaziemengsel en strooi tot slot de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten eroverheen.
  • Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet die 10 minuten in de oven. Haal de folie er na 10 minuten af en zet de ovenschaal nog 30 tot 35 minuten in de oven.
  • Laat de lasagne even afkoelen op een rooster en serveer deze daarna direct. Lekker met bijvoorbeeld een frisse salade!

Lees ook: Deze lasagne met spinazie, kip en ricotta is in een oogwenk klaar

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest! 

Bron: Waitrose | Beeld: videostill