Net zo lekker als de vleesvariant

Vroeger had een vegetariër welgeteld 2 opties voor vleesvervangers in de supermarkt. Die opties waren vaak niet bepaald je van het en met die twee opties had je nog geluk. Tegenwoordig hoeft een vegetariër gelukkig niets lekkers meer te missen. Op vrijwel alles is ook een vegetarische variant verkrijgbaar. Wil je graag weer eens Stroganoff eten? Maak dan deze vegetarische variant met champignons!

Dit heb je nodig voor de vegetarische Stroganoff voor twee personen:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 gele ui, fijn gesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 500 gram kastanje champignons, in plakjes
  • 50 milliliter groentebouillon
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • 50 gram sour cream
  • handje verse peterselie, gesneden
  • 140 gram verse tagliatelle
  • 1 dessertlepel maizena

Zo maak je het:

  • Kook de tagliatelle volgens de instructie op de verpakking.
  • Verhit olijfolie in een pan en bak hierin de uien, knoflook en champignons op middelhoog vuur tot ze zacht zijn geworden.
  • Doe de paprikapoeder, zout en peper in de pan en roer.
  • Doe een eetlepel maizena bij de bouillon, roer en schenk het daarna in de pan. Laat het geheel 5 minuten opstaan.
  • Roer als laatst de sour cream door het mengsel en voeg de helft van de peterselie toe.
  • Verdeel de pasta over twee borden en schep daarna het champignonmengsel over de pasta. Verdeel de overgebleven peterselie over de porties.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Deze vegetarische, romige pasta-ovenschotel is om je vingers bij af te likken

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Amuse your bouche | Beeld: Videostill YouTube