Christel
20 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 400 gram bloemkool, in roosjes gesneden
  • 150 gram spekjes, gebakken of blauwe kaas
  • 2 eetlepels citroensap
  • 250 milliliter kippenbouillon
  • Scheutje slagroom

Klaar in een handomdraai

Wil je snel even wat lekkers op tafel zetten? Maar wil je ook graag wat serveren wat een beetje gezond is? Maak dan eens deze heerlijke bloemkoolsoep, je hebt maar een paar ingrediënten nodig.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Doe de bloemkoolroosjes in een pan en voeg de bouillon en citroensap toe.
  • Kook de bloemkool zo’n 15 minuten.
  • Pureer voorzichtig met een staafmixer en roer er een beetje slagroom doorheen.
  • Roer de spekjes doorheen en serveer de soep. Eet je vegetarisch? Vervang de spekjes dan door stukjes blauwe kaas.

Optioneel:
Geef de bloemkoolsoep meer smaak door de bloemkool eerst nog even te roosteren in de oven.

Lees ook: Zo maak je de romigste bloemkoolgratin

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

bloemkoolsoep

Bron: 4 ingrediënts | Beeld: cauliflower soup with blue cheese and walnuts door Sunny Mama onder de licentie CC BY-SA 2.0