Yentl Feenstra

Zo word je een heuse grillmeister

De zomer is officieel begonnen! Tijd om lekker van het mooie weer te genieten in de tuin. Enne, daar hoort natuurlijk een heerlijke barbecue op z’n tijd bij! Op Kookfans hebben we inmiddels heel veel recepten verzameld en daarom zetten we de vijf meest originele barbecue gerechtjes voor je op een rij. Daar kun jij deze zomer je vingers aan branden – maar niet heus. Welke van deze gerechtjes ga jij (als eerste) proberen? 

1. Aubergine pizza met rucola-pesto

Green Foodlab

De barbecue is niet compleet zonder een smakelijk bijgerecht. En gelukkig hoeft dat helemaal niet zo moeilijk te zijn! Met dit recept voor aubergine pizza met rucola-pesto zal je jouw gasten zeker verrassen.

Klik hier voor het volledige recept.

2. Maïskolven gewikkeld in katenspek

Videostill Delish

Eerlijk is eerlijk: tijdens het barbecueën eten we niet zoveel groentes. Het vlees dat op de grill ligt is immers veel lekkerder. Wil je toch een portie groente binnenkrijgen? Maak dan eens deze heerlijke maïskolven die zijn gewikkeld in katenspek.

Klik hier voor het volledige recept.

3. Paddestoelen yakitori vegan spiesjes

Videostill YouTube

Denk je bij het woord ‘barbecuen’ ook meteen aan vlees, dan denk je helemaal verkeerd. Van vegan saté spiesjes, tot Balinese maïs en dit yakitori recept. Er zijn tal van heerlijke vegan opties voor op de barbecue. Deze paddenstoelen en tofu yakitori bevat veel smaak, waar zowel veganisten als vleeseters van zullen smullen.

Klik hier voor het volledige recept.

4. Moink gehaktballetjes met spek

moink gehaktballetjes barbecue

Videostill Youtube

Deze Moink ballen, ofwel klassieke Italiaans gekruide rundergehaktballetjes, zijn perfect voor op de barbecue. Geloof ons, je wilt straks geen barbecue meer zonder deze lekkere gehaktballetjes met spek op een spiesje. Hmm…

Klik hier voor het volledige recept.

5. Gegrilde appeltaartjes

gegrilde appeltaartjes barbecue

Videostill Delish

Heb je een avondje barbecueën op de planning staan en wil je je gasten verrassen met een lekker dessert? Maak het jezelf makkelijk en bereid een aantal gegrilde appeltaartjes op de barbecue. Makkelijk en lekker!

Klik hier voor het volledige recept.

Lees ook: Zo maak je de barbecue het beste schoon

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Archief Kookfans | Headerbeeld: Videostill Youtube