Yentl Feenstra

Italianen zweren erbij

Wij bij Kookfans zijn fan van koffie, en lusten ook best een glaasje cola light op z’n tijd. Maarre, niet door elkaar… Als we de Italianen mogen geloven, kunnen we dat beter wel doen. Dit nieuwe drankje is volgens TikTok de hype van de zomer.

Caffè shakerato con cola

Ben jij wel eens uitgekeken op een standaard ijskoffie? Probeer dan eens deze variant! In Italië wordt het drankje onder de naam caffè shakerato con cola verkocht, en bestaat uit een shot espresso, een paar ijsblokjes en een scheutje cola. Door de ingrediënten met elkaar te mengen, ontstaat er een schuimlaagje. Traditioneel wordt het drankje afgemaakt met wat citroensoep, maar dat is niet altijd nodig.

TikTokker Joe Hegyes deelde via zijn account ‘Bequitjoe’ een video waarin hij een espresso cola light maakte. De video ging viraal en nu proberen verschillende gebruikers het drankje uit.

@bequietjoe Replying to @an.dre.az ? Volare – Dean Martin

Zelf proberen?

Het drankje is allesbehalve moeilijk om te maken. Je giet in een glas wat cola light, een scheutje espresso en voegt wat ijsblokjes toe. De bittere smaak van de espresso, de zoete smaak van de cola, het verfrissende ijs en het zure van een scheutje citroensap, maakt deze combinatie uniek! We moeten toegeven dat we op het eerste gezicht een tikkeltje sceptisch waren, maar na het proeven van deze gekke mix zijn ook wij om! Ga jij deze verrassende variant ijskoffie deze zomer uitproberen?

Lees ook: Zo maak je ijskoffie in 1 minuut

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Culinaire ambiance, TikTok @bequitjoe | Beeld: Pexels