Voor op de barbecue: aubergine pizza met rucola-pesto

Ingrediënten
  • Voor de aubergine pizza:
  • 4 aubergines
  • 2 bollen mozzarella
  • 100 gram passata
  • 100 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 60 gram zwarte olijven
  • Zout en peper
  • Voor de rucola-pesto:
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 gram rucola
  • 30 gram pijnboompitten
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 15 gram basilicum
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
Jaimy Boer
45 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • Voor de aubergine pizza:
  • 4 aubergines
  • 2 bollen mozzarella
  • 100 gram passata
  • 100 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 60 gram zwarte olijven
  • Zout en peper
  • Voor de rucola-pesto:
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 gram rucola
  • 30 gram pijnboompitten
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 15 gram basilicum
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie

Dit wil je meteen proeven!

De barbecue is niet compleet zonder een smakelijk bijgerecht. En gelukkig hoeft dat helemaal niet zo moeilijk te zijn! Met dit recept voor aubergine pizza met rucola-pesto zal je zeker jouw gasten verrassen. Aan de slag! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de aubergine pizza met rucola-pesto:

  • Zet de BBQ aan of verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de aubergines in de lengte doormidden en snijd ze aan de binnenkant met diagonale lijnen in zodat er een ruitpatroon ontstaat. Houd de schil intact.
  • Bestrooi de helften met zout en laat 10 minuten staan. 
  • Bestrijk de aubergines royaal met tomatensaus en beleg met plakken mozzarella, tomaten en zwarte olijven.
  • Grill de auberginepizza’s 25 minuten op de BBQ of in het midden van de voorverwarmde oven, tot de auberginehelften gaar zijn en de mozzarella is gesmolten.
  • Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie en rooster de pijnboompitten 2 tot 3 minuten goudbruin op middelhoge temperatuur. Laat kort afkoelen.
  • Doe alle ingrediënten voor de rucola-pesto in een keukenmachine en mix tot een grof geheel. Proef en breng op smaak met zout en peper. Bewaar eventueel wat rucola en basilicum voor de garnering. 
  • Haal de auberginehelften van de BBQ of uit de oven, verdeel ze over de borden en verdeel er wat rucola-pesto en cherrytomaten overheen.
  • Garneer met rucola of basilicum en serveer direct.
  • Genieten maar!

Lees ook: Recept: Moink gehaktballetjes van de barbecue

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron & beeld: Green Foodlab