Redactie Kookfans

Verwarm de oven maar vast voor

Bij Kookfans zijn we dol op recepten uit de oven. Ovenschotels zijn immers lekker makkelijk en snel, maar bovendien erg lekker. Daarnaast is het heerlijk om bepaalde groenten te roosteren in de oven, voor een extra bite. Wij zetten daarom onze vijf favoriete ovenrecepten op een rij. Welk recept ga jij als eerste proberen?

1. Ovenpasta met romige Boursin saus

pasta

Voor wie geen zin heeft om uren in de keuken te staan, maar wel een heerlijk romige pasta op tafel wil zetten, is deze ovenpasta met Boursin en lekker veel kaas perfect. Je gooit de ingrediënten in een schaal, zet het in de oven en dan is het alleen nog maar wachten tot het klaar is. Ideaal!

Klik hier voor het volledige recept. 

2. Geroosterde bloemkoolsnack uit de oven

bloemkool airfryer

Een AGV’tje hoeft echt niet saai te zijn. Zo zijn er inmiddels tig smakelijke manieren om je aardappelen, vlees en groente naar een hoger niveau te tillen. Staat bloemkool binnenkort bij jou op het menu? Probeer deze knapperige variant uit de oven dan eens uit. En wist je dat deze manier van bloemkool bereiden ook heerlijk is als snackje tussendoor?

Klik hier voor het volledige recept. 

3. Halloumi nuggets uit de oven

halloumi nuggets

Halloumi nuggets klinkt zonder het geprobeerd te hebben al lekker, maar hoe maak je deze lekkere bites? Wij vertellen je het. Extra leuk aan dit recept is overigens ook dat je deze nuggets niet in de frituurpan hoeft te gooien. De oven doet namelijk al het werk! Easy peasy.

Klik hier voor het volledige recept. 

4. Romige ovenschotel met kaas en courgette

ovenschotel-kaas-courgette

Heb je geen inspiratie voor het avondeten? Deze ovenschotel is de oplossing! Hij bevat lekker veel kaas en heeft een romige saus om je vingers bij af te likken. Serveer er wat aardappeltjes bij of maak het af met een salade. Gegarandeerd smulgarantie!

Klik hier voor het volledige recept. 

5. Geroosterde aardappelen uit de oven

geroosterde aardappelen uit de oven

Een aardappel is een veelzijdig ingrediënt, en naast gekookt kun je het ook bakken en pureren. Voor variatie kun je ze ook in de oven roosteren, waardoor ze een mooie goudbruine kleur krijgen. Lekker bij asperges, spruitjes of rode kool. Met dit recept krijg je gegarandeerd krokante aardappelen!

Klik hier voor het volledige recept. 

Lees ook: Is het echt nodig om de oven voor te verwarmen?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron en beeld: Kookfans archief