Redactie Kookfans
40 min.
6-8 pers.
Ingrediënten
  • 450 gram pasta
  • 150 gram Boursin
  • 425 gram ricotta
  • 250 gram room
  • 170 gram Parmezaanse kaas
  • 170 gram basilicum
  • 170 peterselie
  • Theelepel chilipoeder
  • 400 gram mozzarella

Simpel en ontzettend smaakvol

Voor wie geen zin heeft om uren in de keuken te staan, maar wel een heerlijk romige pasta op tafel wil zetten, is deze ovenpasta met Boursin en lekker veel kaas perfect. Je gooit de ingrediënten in een schaal, zet het in de oven en dan is het alleen nog maar wachten tot het klaar is. Ideaal!

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet een ovenschaal in met bak spray.
  • Kook de pasta in een grote pan met kokend gezouten water tot de pasta al dente is. Giet vervolgens af en doe de pasta terug in de pan.
  • Roer ondertussen in een grote kom Boursin, ricotta, room, Parmezaanse kaas, basilicum, peterselie, rode peper en 1 kop mozzarella; breng indien nodig op smaak met zout.
  • Roer de helft van het ricottamengsel door de pasta in de pan tot het gelijk verdeelt is. Doe vervolgens de rest van het ricottamengsel erbij.
  • Doe de pasta nu in de ovenschaal en bestrooi met wat mozzarella.
  • Zet de schaal in de oven en bak het voor 25 minuten tot de pasta goudbruin is.
  • Garneer met wat peterselie.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Romige ovenschotel met prei

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Adobe Stock