Ingrediënten
  • 26 gram boter, en wat extra boter voor het invetten van de ovenschaal
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 20 gram bloem
  • 360 milliliter melk
  • 180 gram Gruyère, geraspt
  • 45 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout
  • Zwarte peper
  • 1 gram nootmuskaat
  • 4 courgettes, medium en in kleine plakken gesneden
  • 2 gram tijm, fijngesneden
Jaimy Boer
45 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 26 gram boter, en wat extra boter voor het invetten van de ovenschaal
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 20 gram bloem
  • 360 milliliter melk
  • 180 gram Gruyère, geraspt
  • 45 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout
  • Zwarte peper
  • 1 gram nootmuskaat
  • 4 courgettes, medium en in kleine plakken gesneden
  • 2 gram tijm, fijngesneden

Een heerlijk gerecht dat weinig moeite kost om te maken

Heb je geen inspiratie voor het avondeten? Deze ovenschotel is de oplossing! Hij bevat lekker veel kaas en heeft een romige saus om je vingers bij af te likken. Serveer er wat aardappeltjes bij of maak het af met een salade. Gegarandeerd smulgarantie! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de ovenschotel met kaas en courgette:

  • Verwarm de oven voor op 190°C en vet een ovenschaal in met boter.
  • Smelt wat boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg hier wat knoflook aan toe en kook het tot het geurig is. Dit duurt ongeveer een minuut.
  • Klop de bloem in de pan en kook het tot de bloem goudbruin is en begint te borrelen. Dit duurt ook ongeveer een minuut.
  • Voeg wat melk toe en roer tot het mengsel opnieuw kookt. Kook het tot het licht is ingedikt. Dit duurt ongeveer een minuut.
  • Zet het vuur uit en voeg 1 kopje Gruyère en Parmezaanse kaas toe.
  • Roer tot de kaas is gesmolten en breng het op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Leg een laag courgette in de ovenschaal zodat alles bedekt is.
  • Breng alles op smaak met peper en zout en giet ongeveer een derde van het roommengsel over de courgette.
  • Strooi er wat van de overgebleven Gruyère over en strooi de tijm over de kaas.
  • Maak een tweede laag met de overgebleven plakken courgette, het roommengsel, kaas en tijm.
  • Bak tot het bubbelt en goudbruin is.
  • Snijd het in stukken en serveer het als het nog warm is.
  • Garneer het eventueel nog met fijngesneden bieslook.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: koolhydraatarme ovenschotel met spinazie en feta

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish