Yentl Feenstra
45 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 1 bloemkool, schoongemaakt
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie, of meer naar smaak
  • snuf knoflookpoeder, zout en peper naar smaak

Zacht van binnen en knapperig van buiten!

Een AGV’tje hoeft echt niet saai te zijn. Zo zijn er inmiddels tig smakelijke manieren om je aardappelen, vlees en groente naar een hoger niveau te tillen. Staat bloemkool binnenkort bij jou op het menu? Probeer deze knapperige variant uit de oven dan eens uit. En wist je dat deze manier van bloemkool bereiden ook heerlijk is als snackje tussendoor?

Bloemkool bereiden

Bloemkool is niet voor iedereen een favoriete groente. Wanneer we bloemkool bereiden mist het vaak de extra smaakmakers die deze groente naar een hoger level tillen. Daarom proberen we steeds vaker variaties uit met bepaalde groenten om deze nóg smaakvoller te maken. Waarom probeer je niet eens bloemkool uit de oven? Lekker, en ook nog eens zo klaar!

Zo ga je te werk

  • Verwarm de oven voor op 230 graden. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
  • Leg de bloemkool met de steel naar boven op een snijplank. Snij vervolgens verticaal 4 stukken die ongeveer even dik zijn. Leg ze op de bakplaat. Sprenkel er olijfolie overheen en breng op smaak met knoflookpoeder, zout en zwarte peper.
  • Rooster 20 minuten in de voorverwarmde oven. Keer vervolgens om en blijf braden tot ze zacht zijn in het midden en donker worden aan de randen, ongeveer 15 minuten langer. Eet smakelijk!

Ook lekker: Bloemkoolstoofpot van Jamie Oliver met Grieks tintje

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Allrecipes| Beeld: Pexels