13 september 2022

Deze heerlijk yoghurt ligt weer in de schappen!

Op de redactie van Kookfans zijn we dol op Licor 43 in onze drankjes en gerechten. Zuivelhoeve deelt deze liefde, en heeft hun Boer’n yoghurt met de zoete likeur teruggebracht. Deze oer-Hollandse yoghurt brengt je gegarandeerd in Spaanse sferen! 

Begonnen als grap

Het begon drie jaar geleden als een grap, maar leidde al snel tot een virale post op social media. Yoghurt met Spaanse likeur erdoor was absoluut een unieke samenwerking te noemen. Dit zorgde dan ook voor een overweldigend aantal enthousiaste reacties. Reden genoeg voor Zuivelhoeve en Licor 43 om dit jaar de krachten nogmaals te bundelen en het ‘oer-Hollandse’ met het ‘temperamentvolle Spaanse’ te verenigen in een emmertje.

Ode aan liefhebbers

Misschien heb je ‘m al gespot in de supermarkt. Want het Spaanse likeurmerk en de Twentse zuivelmaker brengen dit jaar opnieuw de limited edition Boer’n yoghurt geïnspireerd door Licor 43 op de markt. De yoghurt kun je op ieder moment van de dag eten. Hij is lekker als ontbijt en bij de brunch, perfect voor een genietmomentje op de bank, maar ook ‘gewoon’ als toetje natuurlijk.

Zuivel en likeur

De oer-Hollandse yoghurt van Zuivelhoeve is gemaakt van honderd procent weidemelk en wordt achttien uur met rust gelaten. Dit maakt hem extra stevig en geeft een volle smaak. De welbekende onderlegging onderin ieder emmertje Boer’n yoghurt is bij deze limited edition geïnspireerd op de unieke smaak van Licor 43 Original. Die smaak kenmerkt zich door vanille- en karameltonen. Maar let op: met een alcoholpercentage van 0.9 procent is de yoghurt niet voor alle leeftijden geschikt.

De Boer’n yoghurt met Licor 43 is nu verkrijgbaar bij Jumbo voor €2,90 en bij Albert Heijn voor €2,99. 

Ook lekker: Jummie! Deze heerlijke cheesecake met Licor 43 kan je niet laten staan

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Favorflav, Kookfans archief | Beeld: Zuivelhoeve/Licor 43