30 min. + 50 min. baktijd min.
8 pers.

Daar lusten we wel een dikke punt van

Aan zelfgemaakte appeltaart kan bijna niets tippen…maar deze versie met Licor 43 is misschien nog wel lekkerder dan het origineel. Je maakt hem in de airfryer, dus je hoeft niet urenlang te wachten totdat de oven is voorverwarmd. Ideaal!

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Doe de rozijnen in een kommetje en giet er Licor 43 overheen totdat alle rozijnen bedekt zijn. Laat 20 minuten wellen.
  • Schil ondertussen de appels en snijd deze in stukjes. Voeg het kaneel en de suiker toe aan de appels en meng goed. Roer vervolgens ook de rozijnen door de appelstukjes.
  • Bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking: klop de boter zacht en meng dit met de mix en het ei.
  • Neem een kleine, ronde springvorm die in jouw airfryermandje past. Vet in en verdeel twee derde van het deeg over de bodem en de randen.
  • Vul de springvorm met het appelmengsel en druk stevig aan.
  • Rol strengen van het overgebleven deeg en leg deze kruisgewijs over de bovenkant van de taart.
  • Bak de appeltaart 50 minuten op 160°C in de airfryer.
  • Laat even afkoelen in de springvorm voordat je de taart aansnijdt.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Ouderwetse broodpudding met Licor 43

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Airfryertotaal | Beeld: videostill airfryertotaal

Ingrediënten
  • 1 verpakking mix voor appeltaart (bijvoorbeeld Koopmans)
  • 75 gram rozijnen
  • 175 gram roomboter of margarine, op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • 1 kilo appels (Goudreinet of Elstar)
  • 20 gram suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • Licor 43