12 september 2022
Sanne

Voor een klein prijsje kun je heerlijke producten scoren

Albert Heijn heeft iets nieuws geïntroduceerd: AH Overblijvers. Hierbij kun je voor een klein prijsje producten uit de supermarkt scoren, om zo voedselverspilling tegen te gaan. Wij vertellen je precies hoe het werkt. 

Voedselverspilling tegengaan

Voedselverspilling is en blijft een grote uitdaging. Albert Heijn probeert op allerlei manieren hiermee om te gaan, en daarom komen ze wederom met iets nieuws: AH Overblijvers. Zo probeert de supermarktketen samen met jou om voedselverspilling zo ver mogelijk terug te dringen en bespaar jij op je dagelijkse boodschappen. Met AH Overblijvers is de verwachting nog eens 4,5 miljoen kilo voedsel te besparen. Een win-win situatie dus.

Overblijvers

Misschien vraag je je af wat Overblijvers precies zijn? Dit zijn producten die aan het eind van de dag, de naam zegt het al, overblijven en uit het assortiment gaan, of de houdbaarheidsdatum naderen. Er is dus niks mis met de producten, maar ze kunnen niet meer in de schappen blijven liggen. Daarom kun jij hier gebruik van maken en ze voor een klein prijsje meenemen. Er zijn drie verschillende soorten Overblijvers:

  • Verrassing (€4,95, met een minimale waarde van €14,95)
  • Vegetarisch (€4,95, met een minimale waarde van €14,95)
  • Bakkerij (€2,95, met een minimale waarde van €8,95)

Zo werkt het

Lijkt het jou wel wat om zo’n pakket te proberen? Het enige dat je nodig hebt is de AH app. Open de app en klik op de Overblijvers tegel in Mijn Albert Heijn. Hier kun je de beschikbaarheid zien en een Overblijvers-pakket reserveren. Vervolgens kun je de producten op het afhaaltijdstip ophalen bij de servicebalie van Albert Heijn. Vergeet niet om je eigen tas mee te nemen!

Andere dingen die Albert Heijn doet om voedselverspilling tegen te gaan zijn onder meer producten afprijzen met een 35% sticker, Brood van Gisteren en het Verspil-me-niet zakje. Ga jij een Overblijvers-pakket proberen?

Lees ook: Albert Heijn stopt met muntjes voor winkelwagentjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Albert Heijn | Beeld: iStock