Ingrediënten
  • GEHAKTBALLETJES
  • 450 gram mager gehakt 
  • 1/2 kleine gele ui, fijngesnipperd
  • 1 groot ei, licht opgeklopt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 75 gram panko broodkruimels
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
  • 1/2 theelepel zout
  • Peper
  • Snufje rode pepervlokken
  • 65 gram verkruimelde feta
  • Olijfolie, om in te vetten
  • CITROEN-YOGHURTSAUS
  • 120 milliliter Griekse yoghurt (bij voorkeur vol)
  • Sap van 1/2 citroen
  • Zout
  • Peper
  • Partjes citroen, voor garnering
  • Verse dille en peterselie, voor garnering 
Sanne
45 min.
2-4 pers.
Ingrediënten
  • GEHAKTBALLETJES
  • 450 gram mager gehakt 
  • 1/2 kleine gele ui, fijngesnipperd
  • 1 groot ei, licht opgeklopt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 75 gram panko broodkruimels
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
  • 1/2 theelepel zout
  • Peper
  • Snufje rode pepervlokken
  • 65 gram verkruimelde feta
  • Olijfolie, om in te vetten
  • CITROEN-YOGHURTSAUS
  • 120 milliliter Griekse yoghurt (bij voorkeur vol)
  • Sap van 1/2 citroen
  • Zout
  • Peper
  • Partjes citroen, voor garnering
  • Verse dille en peterselie, voor garnering 

Een makkelijk en snel recept

Deze feta gehaktballetjes zijn niet alleen ontzettend lekker, ze zijn ook nog eens super gemakkelijk te maken. Je kunt ze op allerlei manieren serveren. In dit recept maken we de balletjes met een lekkere citroen-yoghurtsaus, maar je kunt er ook een tomatensaus bij doen of de balletjes in de pasta verwerken. Aan de slag!

Zo maak je de gehaktballetjes:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Bekleed een omrande bakplaat met bakpapier.
  • Meng in een grote kom gehakt, ui, ei, knoflook, panko, peterselie, dille, zout, peper en rode pepervlokken.
  • Voeg feta toe en roer voorzichtig tot de kaas er net doorheen is gemengd.
  • Maak 16 gehaktballetjes van het mengsel.
  • Vet het bakpapier in met een dun laagje olie.
  • Leg de gehaktballen op de bakplaat en rol ze voorzichtig in olie.
  • Bak tot ze goudbruin en gaar zijn, ongeveer 18 tot 20 minuten.

Zo maak je de citroen-yoghurtsaus:

  • Combineer yoghurt en citroensap in een middelgrote kom.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de citroen-yoghurtsaus op een bord en leg de gehaktballetjes erop.
  • Garneer met dille en peterselie en serveer met partjes citroen ernaast.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Eenpansgerecht: gehaktballen in rode wijnsaus met orzo en feta

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Unsplash