Ingrediënten
  • 8 eetlepels Licor 43 Original
  • 200 gram bastognekoeken
  • 100 gram gesmolten boter
  • 12 vellen gelatine
  • 500 gram hüttenkäse kwark
  • 200 gram basterdsuiker
  • 1 sinaasappel
  • 250 milliliter slagroom
  • 4 eetlepels sinaasappelmarmalade
Rowan Hattu
30 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 8 eetlepels Licor 43 Original
  • 200 gram bastognekoeken
  • 100 gram gesmolten boter
  • 12 vellen gelatine
  • 500 gram hüttenkäse kwark
  • 200 gram basterdsuiker
  • 1 sinaasappel
  • 250 milliliter slagroom
  • 4 eetlepels sinaasappelmarmalade

Deze cheesecake is onweerstaanbaar!

Fans van Licor 43: opgelet! Je favoriete drankje wordt in dit recept over een hele andere boeg gegooid. Je kan het drankje namelijk ook perfect gebruiken in een Licor 43 cheesecake. Deze no-bake cheesecake maak je op basis van een bastognekoekenbodem, en geloof ons: het is heerlijk.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de Licor 43 cheesecake

  • Week allereerst de gelatine voor vijf minuten in koud water.
  • Stop vervolgens de bastognekoeken in een keukenmachine en maal deze fijn. Heb je geen keukenmachine? Doe de koekjes dan in een afgesloten zak en maak dit fijn met een deegroller.
  • Smelt dan wat boter in een pan roer hier de verkruimelde koek door.
  • Vet daarna een springbodem in en beleg de bodem met het bastognekoekmengsel.
  • Druk dit goed aan en zet dit meteen in de koelkast zodat het hard kan worden.
  • Rasp vervolgens de schil van een sinaasappel. Pers de sinaasappel helemaal uit en verwarm dit in een pan. Laat dit niet koken!
  • Knijp vervolgens de gelatine goed uit en haal het sinaasappelsap van het vuur.
  • Los de gelatineblaadjes al roerend op in de warme sinaasappelsap en laat het mengsel afkoelen.
  • Roer in een kom de hüttenkäse kwark, suiker, het sinaasappelmengsel, de schil van de sinaasappel en de Licor 43 goed door elkaar.
  • Klop vervolgens in een andere kom de slagroom stijf en schep dit door het kwarkmengsel.
  • Haal de kruidenbodem weer uit de koelkast.
  • Verdeel dan het kwarkmengsel over de kruidenbodem in de springvorm en strijk de bovenkant mooi glad.
  • Laat de cheesecake voor drie uur opstijven in de koelkast.
  • Als de taart drie uur in de koelkast heeft gestaan, haal je hem er weer uit.
  • Begin dan met het garneren van de cheesecake met partjes sinaasappel.
  • Laat de sinaasappelmarmelade rustig opwarmen in een pan met een eetlepel water.
  • Laat dit mengsel afkoelen en roer hier een beetje Licor 43 doorheen.
  • Giet dit vervolgens over de sinaasappelpartjes.
  • Zet als laatst de taart nog even in de koelkast om hem op te laten stijven.
  • Enjoy!

Lees ook: Recept: Pornstar Martini cheesecake

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Vriendin | Beeld: Pexels