13 december 2023
Sara Bergsma

Gevalletje best of both worlds?

Ja, je hoort het goed! Op TikTok prakken mensen massaal een gefrituurde kroket door hun pasta. Deze unieke combinatie blijkt namelijk best lekker te zijn. Zou jij het uit proberen?

Terug van weggeweest

In 2021 verscheen het recept voor deze bijzondere creatie voor het eerst op Instagram, op het account van Sophie Ousri. Een aantal mensen probeerden de pasta na te maken, maar al gauw ging de storm weer liggen. Nu is de trend terug van weggeweest en dat vinden wij stiekem best heel erg leuk. Want dit recept combineert namelijk twee grote favorieten: pasta en kroketten!

@daisybrok ???????? ??? ?’? ???? #proberenmetdndees #aanrader #tip #pastametkroket #daisybrok ? origineel geluid – ?????????????

Zo maak je het:

  • Kook zoveel porties pasta als je nodig hebt. Er wordt gezegd dat de kroketpasta het beste zou smaken met penne of rigatoni.
  • Bak vervolgens de kroketten in de frituur of in de airfryer.
  • Leg de gekookte pasta in een diep bord en leg de kroketten er bovenop.
  • Nu is het tijd om de kroketten door de gekookte pasta heen te prakken. Zorg dat de stukjes kroket goed verdeeld zijn.
  • Voeg eventueel wat mosterd of mayonaise toe voor de smaak en om het geheel wat minder droog te maken.

Moeilijker dan dit is het niet! Het ziet er wellicht niet uit als een erg smakelijk gerecht, maar als we verschillende TikTokkers mogen geloven smaakt de kroketpasta verbazingwekkend lekker. Zeker de moeite waard om eens te proberen dus!

TikTok

Als we kijken naar het sociale mediaplatform waar we tegenwoordig het meeste inspiratie vandaan halen voor in de keuken, prijkt TikTok bovenaan de lijst. De korte, pakkende video’s op TikTok zijn makkelijk te begrijpen, vaak door de thuiskok van elk niveau na te maken. Denk bijvoorbeeld aan deze heerlijke lasagnesoep recept dat onlangs viraal ging op het platform en ook voor een lekker ontbijtrecept kun je er terecht. Het leukste vinden wij stiekem de vele handige hacks die je tegenkomt op TikTok, zoals deze hack om supersnel aardappels te schillen en deze voor het slim invriezen van knoflook.

Kortom: TikTok dient als een ware bron van inspiratie voor chefs van elk niveau. Of het nu gaat om de nieuwste trends, het herontdekken van oude recepten met een moderne twist, of het delen van handige keukengeheimen, TikTok weet altijd raad!

Lees ook: Met dit deeg van maar 2 ingrediënten maak je de lekkerste pizza!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Beautify, TikTok @daisybrok, Kookfans archief | Beeld: Adobe Stock