Sara Bergsma

Zeker de moeite waard om eens te proberen!

Er zijn maar weinig mensen die zin hebben om uren in de keuken te staan na een lange, drukke werkdag. Vaak worden gerechten met gekookte aardappelen dan ook gauw van tafel geveegd, door de tijd die we vaak kwijt zijn aan het schillen ervan. Maar op TikTok gaat er nu een handige hack rond waarmee je dit tijdrovende klusje in no time klaart! 

Veiliger

Mensen die jarenlange ervaring hebben met het schillen van aardappelen, hebben inmiddels waarschijnlijk een techniek ontwikkeld waarmee ze aardappels snel van hun schil ontdoen. Maar wij durven te stellen dat de methode die deze TikTokker gebruikt, nóg sneller is. Daar komt bij dat deze techniek ook nog eens een stuk veiliger is dan de traditionele manier om aardappels te schillen. Stel je voor: aardappels schillen zonder de angst voor vliegende aardappelen of het onaangename vooruitzicht van een snijwond. Hieronder zie je hoe het werkt:

@thatdudecancook Best potato hack ever #potato #kitchenhacks #cookingtips #cooking #learnontiktok ? original sound – Sonny Hurrell

Zoals je ziet is het enige dat je nodig hebt een vork en een dunschiller. De vork zorgt ervoor dat je meer grip hebt op de aardappel en hij niet uit je handen glipt. Je hoeft dus niet meer bang te zijn dat de aardappel uit je handen vliegt doordat je er wat meer druk op zet en je in de snelheid een vingertopje verliest. Zo makkelijk kan het zijn!

Werkwijze

Met meer dan 47.000 likes, lijkt het erop dat deze truc een groot succes is onder TikTok-gebruikers. En het beste nieuws? Het is net zo eenvoudig als het lijkt. Steek gewoon een vork in de bovenkant van de aardappel en gebruik een dunschiller om de schil weg te halen terwijl je de aardappel draait. Vervolgens verwijder je de schil aan de onderkant, trek je voorzichtig de vork eruit en werk je ook de bovenkant nog even bij. Et voilà: binnen de kortste keren heb je een pan vol perfect geschilde aardappelen.

Lees ook: Deze handige knoflook hack is een grote hit op TikTok

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: TikTok @thatdudecancook | Beeld: Adobe Stock