Sara Bergsma

Dit gaat je heel wat tijd besparen!

Knoflook, een onmisbaar ingrediënt in talloze gerechten, staat bekend om de intense smaak maar ook om het tijdrovende gepel en gesnipper. ‘Dat kan sneller’, dacht een gebruiker van het sociale mediaplatform TikTok. De geniale ‘knoflookhack’ die deze persoon bedacht, gaat momenteel flink viraal. En geloof ons: het zal je kookervaring voorgoed veranderen.

Invriezen

Het conserveren van knoflook is een fluitje van een cent met deze handige tip: hak een teentje fijn en vries het samen met wat olie in in een ijsblokjesvorm. Deze bevroren knoflookblokjes hoef je tijdens het koken enkel in de pan op te bakken. Zo geniet je snel en moeiteloos van de smaakvolle toevoeging van knoflook in je gerechten. Bovendien blijft deze handige voorraad tot wel drie maanden vers in de vriezer. Kind kan de was doen!

Zo doe je dat

Het invriezen van de knoflook kun je op twee manieren doen. Je kunt een ijsblokjesvorm gebruiken, maar je kunt ook een diepvrieszak gebruiken zoals @mishkamakesfood dat doet.

@mishkamakesfood The best way to cook with garlic is to have these little frozen cubes ready to go at all times! I can be super lazy when it comes to peeling and cooking with garlic on the weekdays, but now I can use as much as I want (which is definitely too much). This is the easiest way to peel garlic. #food #cooking #cookingvideo #cookinghack #foodhack #garlic #lifehack @cuisinart_official #recipes #foodie #foodporn #feedfeed #foodblog #eeeeeats #eatingnewyork #photography #foodlover #instagood #yummy #newforkcity #foodstagram #instalike #foodpics #foodgasm #delicious #foodinsider #buzzfeedfood #huffpostgram #forkfeed ? Spring – Aesthetic Sounds

Snijd of blend de knoflook tot het de gewenste structuur heeft en meng het met olie. Verdeel dit mengsel over de ijsblokjesvorm en vries het geheel gedurende 24 uur in. Plaats vervolgens de ijsblokjesvorm met knoflook in een luchtdichte zak om te voorkomen dat je hele vriezer naar knoflook gaat ruiken. Als je de methode met de diepvrieszak wilt hanteren, doe je het knoflook-olie mengsel in een diepvrieszak. Druk het vervolgens plat en verdeel het mengsel in blokjes, zoals te zien is in het TikTok-filmpje.

Toepasbaar op andere ingrediënten

Het leuke aan deze hack is dat je ‘m voor meerdere soorten ingrediënten kunt toepassen. Je kunt namelijk allerlei andere ingrediënten met olie in de vriezer bewaren. Maak de blokjes altijd met olie en voeg verse kruiden zoals oregano en basilicum toe. Met versnipperde ui werkt de hack ook. Zo geniet je moeiteloos van knoflook in je gerechten, zonder gedoe wanneer je het nodig hebt.

Lees ook: Zelf appelmoes maken: hier moet je aan denken

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: TikTok @mishkamakesfood | Beeld: Adobe Stock