20 december 2017
Sabine

We proberen overal voor open te staan

Zo nu en dan verandert McDonald’s haar menukaart. Zo moesten we een tijdje geleden afscheid nemen van de publieks favoriet de Big Tasty (maar die is inmiddels weer terug) en konden we onlangs twee nieuwe hapjes verwelkomen. Een burger met mozzarella en pesto én een zoet hapje; de burger met Nutella werden onlangs op de menukaart gezet. Binnenkort komt daar nog een burger bij. En die burger is erg bijzonder.

McDonald’s spreekt hiermee een nieuwe doelgroep aan.

Geen vlees
Nog nooit eerder zagen we een burger zoals deze op de menukaart van de populaire fastfoodketen verschijnen: de McVegan. Dat is inderdaad een hamburger zónder vlees of andere dierlijke producten. Mensen die een plantaardig dieet volgen kunnen dit burgertje bestellen bij het restaurant.

Iedereen plantaardig
Kenners noemen deze stap van McDonald’s een logische. Sommigen beweren dat we over 15 jaar allemaal plantaardig eten. Dus geen vlees, geen vis, geen eieren en geen melk. Vooruitstrevend is de stap van het fastfoodrestaurant sowieso: de laatste jaren is de gemiddelde Nederlander steeds minder vlees gaan.

Aantal vegans
Jezelf een veganistisch dieet aanmeten is iets wat steeds meer mensen doen. “Het aantal veganisten groeit al een tijd en daar speelt de horeca op in, maar het was nog wachten op de snackwereld”, vertelt voedselexpert Marco Agema aan NOS. Het is alleen nog wel even wachten voordat veganisten en andere geïnteresseerden hun tanden in de burger kunnen zetten. Vanaf 28 december is de snack verkrijgbaar in Finland en Zweden. Het is nog niet bekend wanneer de burger naar ons kikkerlandje komt. 

Nederland telt momenteel ongeveer 470.000 tot 700.000 vegetariërs en 50.000 tot 70.000 Nederlanders eten veganistisch.

Lees ook: Dit is waarom je beter twee burgers bij de McDonald’s kunt bestellen in plaats van één

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash