Maayke

Meer dan één hamburger eten lijkt ons geen straf

Van McDonald’s kunnen we geen genoeg krijgen. Eerlijk is eerlijk, echt heel erg gezond is het allemaal niet, maar wél heel erg lekker. En als je dan toch een keer weer naar de McDonald’s gaat kun je beter deze hamburger bestellen. Nu blijkt dus ook nog eens dat je veel beter twee hamburgers in plaats van één hamburger kan bestellen! Waarom? Dat vertelt voedingsdeskundige en diëtiste Emily Field ons. 

Elk voordeel heeft zijn nadeel.

Franse frietjes
De reden dat je beter twee hamburgers kan bestellen heeft volgens Emily Fields te maken met de voedingsstoffen die je binnen krijgt. Want zoals we zeggen, elk voordeel heeft zijn nadeel; er staat tegenover dat je de franse frietjes moet laten staan. De frietjes bevatten veel vetten en koolhydraten, maar bijna geen eiwitten. Nu zijn de hamburgers ook niet onschuldig en bevatten deze ook vetten en koolhydraten, maar daarentegen zitten er ook veel eiwitten in.

Eiwitten
Door twee hamburgers te eten verdubbel je de hoeveelheid van eiwitten die je binnenkrijgt. Daarbij beperk je de hoeveelheid koolhydraten en vetten. Ook zit je na het eten van al deze eiwitten langer vol. De kans dat je een paar uur na het eten bij de McDonald’s weer opnieuw naar een snack grijpt is hierdoor een stuk kleiner.

Misschien kun je dus beter voortaan voor een kleine hamburger bij je Big Mac kiezen in plaats van een frietje?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels