Christel

Zo krijg je de meeste vitamines binnen

De vrucht met groen vruchtvlees en een harige, bruine schil is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens ontzettend gezond. Zo zijn kiwi’s echte vitaminebommetjes, want ze zitten tjokvol vitamine C en bevatten kalium. Wil je echter optimaal profiteren van de gezondheidsvoordelen van het verorberen van een kiwi? Eet dan de schil ook op.

Maar hoe eet je die schil dan op?

De schil

Dat we een appeltje beter niet kunnen schillen, dat snappen we. De schil van de appel bevat de meeste vitamientjes. Maar dat we een kiwi beter ook niet kunnen schillen, dat gaat er bij ons – vrijwel letterlijk en figuurlijk – niet in. Maar ook voor de kiwi geldt dat de schil het gezondst is. Ja, dat harige laagje om het groene vruchtvlees heen is hartstikke goed voor je. Maar ja, hoe ga je die schil omtoveren tot een culinair hoogstandje? Of hoe ga je die schil überhaupt een beetje eetbaar maken?

Gezonder
De vrucht van de kiwi is uiterst gezond, maar de schil is ook goed voor je. Zo zit de schil vol met vezels die goed zijn voor de spijsvertering en hebben deze vezels een positief effect op het cholesterolgehalte, zo weet Gezondheidsnet. Veel mensen zien het echter niet zitten om die harige schil op te eten, deze smaakt immers niet zo lekker. Wat je kunt doen? Borstel de haartjes van de schil en spoel de vrucht grondig af. 

Voordelen

Vraag jij je nu af waarom die schil nu zoveel gezonder is? Ook dat kunnen we je vertellen. De schil van de kiwi bevat ontzettend veel vitamine C en ook nog eens heel veel vitamine E. Ook leuk om te weten: de schil is vezelrijk. Heb je dus een beetje moeite met naar de wc gaan? Dan kan het eten van de kiwischil ervoor zorgen dat je weer wat makkelijker naar het toilet kunt. Houdt het daar op? Nee, we hebben nog een voordeel. De stoffen in de schil hebben namelijk ook nog eens een positief effect op je cholesterolgehalte!

Smaak en opeten

Waag jij je binnenkort aan een kiwischil? Dan hebben we nog een andere tip voor je. Begin met een gele kiwi. Deze kiwi’s hebben minder haartjes. Neem je nu een hapje na het schoonmaken en voel je alsnog tig haartjes? Dan is daar ook een simpele oplossing voor: doe fruit, yoghurt of melk in een blender en doe daar de schil bij. Voor je het weet heb je een lekkere smoothie die ook nog eens gezond is!

Lees ook: Recept: spruitjes met appel en bacon

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay