03 september 2021
Jaimy Boer

‘Het is heel spannend om daar te staan’

Heel Holland Bakt Nog een keer staat op het punt te beginnen. Zeven bakkers uit voorgaande seizoenen gaan nogmaals de strijd met elkaar aan in een speciale all stars-editie. Met alle ervaringen van de kandidaten belooft het een zinderende wedstrijd te worden. Maar hoe is het eigenlijk om in die beruchte witte tent te staan? We vroegen het oud-winnares Elizabeth.

Beste thuisbakker van Nederland

Een tikkende klok, Robèrt en Janny die om je heen staan en technische opdrachten waar je geen kaas van hebt gegeten. Dat Heel Holland Bakt voor veel spanning en stress kan zorgen, kan ook Elizabeth beamen. Ze werd in 2020 uitgeroepen tot de beste thuisbakker van Nederland. Een titel waar ze maar al te trots op is. Toch heeft de wedstrijd ook voor veel spanning gezorgd. “Je bakt wel onder tijdsdruk, dus meer dan logisch dat er stress is”, vertelt Elizabeth als we het haar bellen. Echter is het volgens haar vooral gezonde stress omdat het een leuk programma is. “Het ene moment is het anders dan bij de andere.”

Nogmaals meedoen?

In het nieuwe seizoen gaan oud-kandidaten opnieuw de strijd aan in de witte tent. Een unieke kans die je als thuisbakker maar al te graag wilt pakken. Toch hoeft Elizabeth niet nog een keer mee te doen, zo legt ze uit. “Ik ben al een winnares, en je behoud de eer. Waarom zou ik dan nog een keer mee willen doen? Als winnaar neem je dat mee voor de rest van je leven. Dat kan niemand van je afpakken. Dus nee, ik behoud de eer van winnares en geef anderen de kans om dat ook mee te maken.”

Magie van de tent

Op de vraag of ze het anders had willen doen, reageert ze stellig: “Nee, absoluut niet. Want dat zou de magie wegnemen die je hebt als je in de tent staat. Het is toch wel een soort van beproeving van jezelf, weet ik dit wel, kan ik dit wel. Ik zou precies hetzelfde doen. Heb vooraf veel geoefend, dat is belangrijk, en ben mezelf gebleven. Dat zou ik niet veranderen.”

Heel Holland Bakt Nog een keer

Ze schat de kans van de kandidaten voor Heel Holland Bakt Nog een keer dan ook hoog in. Bij Heel Holland Bakt leer je namelijk een hele hoop. “Ik verwacht een hoge kwaliteit van de kandidaten waardoor iedereen een gelijke kans heeft. Het wordt echt een pittige wedstrijd. Als ik spreek uit mijn eigen ervaring, hoeveel ik heb geleerd en hoeveel tips ik heb gekregen van Robèrt, dat neem je mee voor de rest van je leven. Ik denk dat de kandidaten dit ook met trots laten zien in de tent.”

Het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt Nog een keer start op zondag om 20:30 uur bij MAX op NPO 1.

Lees ook: Dít gebeurt er met het overgebleven eten van Heel Holland Bakt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Kookfans | Beeld: Omroep Max, Roland J Reinders