20 + 120 min.
25 pers.

Deze fudge is zoet, simpel, en een beetje nutty

Leuk hoor, dat koken. Maar soms heb je wél trek in iets lekkers, en géén zin om een heel supermarktschap leeg te moeten trekken voor je lekkernij. Voor dit recept voor chocolade-fudge met pindakaas heb je slechts drie ingrediënten nodig en een klein beetje geduld. We leggen het je uit!

Voor gebruikers van de mobiele site staan de ingrediënten onderaan het artikel.

Zo maak je de chocolade-fudge met pindakaas:

  • Doe in een kom de chocolade met de gecondenseerde melk en smelt in de magnetron. Gebruik steeds perioden van vijftien seconden en roer vervolgens door tot de chocolade volledig gesmolten is.
  • Bedek een bakvorm met bakpapier. Doe er twee lagen in die je kruislings neerlegt met uitstekende randen aan alle zijden.
  • Giet het chocolademengsel hier vervolgens in.
  • Zet tien minuten in de koelkast.
  • Smeer vervolgens de pindakaas over de top van het chocoladeplakkaat.
  • Zet nog eens twee uur in de koelkast.
  • Snijd in 25 hapklare stukjes en tast toe!

Tip: gebruik extra crunchy pindakaas. De stukjes pinda geven een heerlijke structuur aan deze smakelijke chocolade-fudge!

Lees ook: Recept: je eigen fudge bonbons met slechts vier ingrediënten

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tasty.co | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 510 gram melkchocolade
  • 400 gram ongezoete gecondenseerde melk
  • 125 gram pindakaas