19 februari 2021

‘Er ging iets mis’, vertelt André van Duin

Inmiddels zit het meest recente seizoen van Heel Holland Bakt er weer op. Elizabeth, de creatieve bakker die de jury het hele seizoen wist te verbluffen, mocht de Heel Holland Bakt-bokaal in ontvangst nemen. Alleen dat ging niet helemaal goed.

Heel Holland Bakt-bokaal

Zoals je waarschijnlijk weet, is Heel Holland Bakt dé bakwedstrijd voor thuisbakkers op de Nederlandse tv. Het programma wordt al sinds 2013 uitgezonden op Omroep MAX. In het achtste en meest recente seizoen won verpleegkundige Elizabeth de felbegeerde bokaal. Of ja, bokaal: het taartplateau mét bijbehorende glazen stolp. Maar waarom is zij in de foto’s na haar overwinning dan zonder die stolp te zien?

Foutje, bedankt

In het napraatprogramma Doorbakken legt presentator André van Duin uit hoe dat komt: “Toen ik die glazen bol gaf, ging er iets mis.” Elizabeth vertelt dat de glazen bol die bij de bokaal hoort inderdaad kapot is gevallen. Jurylid Janny van der Heijden voegt toe dat dat de pret niet mag drukken, want scherven brengen immers geluk.

Toch anders in de aflevering

Maar, als je als kijker een beetje hebt opgelet, denk je nu: “Huh? Er was toch niks met die bol aan de hand?” Want inderdaad, in de aflevering zien we Elizabeth de bokaal netjes pakken en deze voorzichtig vasthouden. Schijnbaar is er na het filmen van haar winst dus een moment geweest dat het wel mis is gegaan. Maar het is zoals Van der Heijden zegt: scherven brengen geluk. En Elizabeth kan haar geluk toch niet op met haar kersverse en welverdiende winst.

Lees ook: Robèrt van Beckhoven moet op zoek naar opvolger voor zijn bedrijf 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Videostill Heel Holland Bakt, Omroep MAX