Hadden we dit trucje maar eerder geweten!

Vershoudfolie is ontzettend handig. Bakjes, fruit, flessen of baksels: gewikkeld in een laagje van de plastic folie gaan ze allemaal een stuk langer mee. Maar het blijkt elke keer nog een hele klus om dat folie netjes van de rol te krijgen. Tot nu!

Vershoudfolie

We hebben al vaker handige trucjes gedeeld voor plastic vershoudfolie. Zo kun je er eten langer vers mee houden, eieren pocheren en gebruiken we het in allerlei verschillende recepten. Maar we zijn ongetwijfeld niet de enigen die regelmatig ruzie hebben met het handige materiaal. Want hoe veelzijdig het ook is in gebruik, het blijft een vervelend ding om mee te werken. Het blijft maar aan zichzelf plakken, scheurt schots en scheef af, en ook het beginnetje van de rol vinden is niet makkelijk. Maarre, er blijkt dus een heel handige hack voor te bestaan. Het enige wat je nodig hebt is een koelkast!

Koelkast

De Telegraaf schreef al eerder over deze lifehack, en blad Margriet nam vervolgens de proef op de som. Margriet schrijft dat ze de rol een halve dag in de koelkast hebben bewaard, en deze vervolgens probeerden te gebruiken. En wat blijkt? “Het eerste dat mij opviel nadat ik de rol uit de koelkast haalde, was hoe makkelijk het afwikkelen ging. Het plastic kleefde niet meer zo erg vast aan de rol en het scheuren ging een stuk makkelijker en vooral rechter.” Wauw!

Hoe het werkt

Volgens De Telegraaf is er een wetenschappelijke reden voor dat dit trucje werkt. Het zit zo: plasticfolie is geladen met kleine elektrische deeltjes. Het is vergelijkbaar met wanneer je zelf statisch geladen bent. Dan plakt er immers ook van alles aan je vast. De koudere lucht zorgt ervoor dat deze elektrische deeltjes meer verdwijnen, waardoor de folie makkelijker in gebruik is. Zodra de folie terugkomt op kamertemperatuur, zal deze weer net zo plakkerig zijn als je gewend bent. Perfect om die kom met kliekjes mee af te dekken, bijvoorbeeld!

Lees ook: Superhandig! Dit kun je allemaal met vershoudfolie doen

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet, De Telegraaf | Beeld: Pexels