Ingrediënten
  • Voor de klassieker:
  • 30 milliliter Cointreau L'Unique
  • 50 milliliter witte tequila
  • 20 milliliter vers limoensap
  • Zout
  • 1 partje limoen
  • IJsblokjes
  • Voor de basilicum Margarita:
  • 30 milliliter Cointreau L'Unique
  • 50 milliliter reposado Tequila
  • 30 milliliter vers limoensap
  • 3 blaadjes verse basilicum
  • 30 milliliter sprankelende appelcider
  • IJsblokjes
  • Voor de lenteachtige Margarita:
  • 30 milliliter Cointreau L'Unique
  • 50 milliliter tequila
  • 20 milliliter vers limoensap
  • 10 milliliter rozensiroop
5 min.
1 pers.

Margarita March is een goed begin van de lente!

Wat is er lekkerder dan van het lentezonnetje genieten? Precies! Van het lentezonnetje genieten met een goede cocktail. En natuurlijk is een Margarita dé perfecte klassieker voor de lente. Wij delen drie heerlijke receptjes voor Margarita’s om de lente mee in te luiden.

Margarita March

De officiële feestdag van onze favoriete Mexicaanse cocktail was al op 22 februari. Maar één dag is natuurlijk veel te kort om dat goed te vieren. Daarom introduceert Cointreau Margarita March: een maand waarin we de lente feestelijk aftrappen met zelfgemaakte Margarita’s. Aan de slag!

Optie 1: een klassieke Margarita

Met een stel klassieke Margarita’s zit je altijd goed! Dit is hoe je ze maakt:

margarita's

  • Strooi wat zout op een plat oppervlak.
  • Snijd de limoen in partjes, en haal 1 partje over de rand van het glas. Druk het glas vervolgens lichtjes ondersteboven in het zout en zorg dat de hele rand een goed laagje zout heeft.
  • Doe nu de rest van de ingrediënten in een shaker, en schud het geheel goed door elkaar.
  • Giet de mix in je glas, en garneer de rand met een schijfje of partje limoen.
  • Proost!

Optie 2: een basilicum Margarita

Deze bijzondere Margarita heeft een licht kruidig accent door het gebruik van basilicum. Geen wonder dus, dat dit drankje ook wel bekend staat als een Waltz in the Garden.

margarita's

  • Doe de Cointreau, tequila, limoen en basilicum in je shaker met wat ijs. Goed schudden!
  • Doe wat ijs onderin je glas, en giet vervolgens de inhoud van de shaker er door een zeefje bij.
  • Top het drankje af met wat sprankelende appelcider en garneer met een blaadje basilicum.
  • Tast toe!

Optie 3: een lenteachtige Margarita

Bij de lente horen natuurlijk fluitende vogeltjes, een heerlijk zonnetje én bloeiende bloemen. Daarom geven we deze derde cocktail een bloemig randje met een scheutje zoete rozensiroop.

margarita's

  • Strooi wat zout op een plat oppervlak.
  • Maak de rand van het glas vochtig met bijvoorbeeld een partje limoen. Druk het glas vervolgens lichtjes ondersteboven in het zout en zorg dat de hele rand een goed laagje zout heeft.
  • Doe alle ingrediënten in een shaker met ijs en shake alles goed door elkaar tot het goed gekoeld is.
  • Giet het mengsel door een zeefje fijn in het coupette glas.
  • Garneer met een rozenblaadje.
  • Proef de lente!

Lees ook: Cocktailrecept: Feestelijke champagne margarita’s

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Cointreau | Beeld: Cointreau

Ingrediënten
  • Voor de klassieker:
  • 30 milliliter Cointreau L'Unique
  • 50 milliliter witte tequila
  • 20 milliliter vers limoensap
  • Zout
  • 1 partje limoen
  • IJsblokjes
  • Voor de basilicum Margarita:
  • 30 milliliter Cointreau L'Unique
  • 50 milliliter reposado Tequila
  • 30 milliliter vers limoensap
  • 3 blaadjes verse basilicum
  • 30 milliliter sprankelende appelcider
  • IJsblokjes
  • Voor de lenteachtige Margarita:
  • 30 milliliter Cointreau L'Unique
  • 50 milliliter tequila
  • 20 milliliter vers limoensap
  • 10 milliliter rozensiroop