Ingrediënten
  • Voor het pannenkoekenbeslag:
  • 2 grote eieren
  • 30 gram suiker
  • 2 gram zout
  • 200 milliliter melk
  • 180 gram bloem
  • 3 gram bakpoeder
  • 30 milliliter plantaardige olie
  • Voor de custard:
  • 3 eierdooiers
  • 60 gram suiker
  • 20 gram maïzena
  • 300 milliliter melk
  • 1/2 theelepel vanille-extract
Redactie Kookfans
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • Voor het pannenkoekenbeslag:
  • 2 grote eieren
  • 30 gram suiker
  • 2 gram zout
  • 200 milliliter melk
  • 180 gram bloem
  • 3 gram bakpoeder
  • 30 milliliter plantaardige olie
  • Voor de custard:
  • 3 eierdooiers
  • 60 gram suiker
  • 20 gram maïzena
  • 300 milliliter melk
  • 1/2 theelepel vanille-extract

Deze zachte, zoete Koreaanse pannenkoeken zijn een unieke traktatie

Als je veel op foodblogs of op Pinterest rondkijkt, heb je misschien wel eens de fluffy, volumineuze pannenkoekjes voorbij zien komen uit Korea en Japan. Deze interessante zoete snacks zijn ontzettend luchtig. Met een vulling van banketbakkersroom of custard zet je met deze pannenkoeken iets lekkers én bijzonders op tafel.

Voor gebruikers van de mobiele website staan de ingrediënten onderaan het recept.

Zo maak je deze fluffy pannenkoekjes met custardvulling:

Je begint met het beslag voor de pannenkoeken:

  • Doe de eieren, de suiker, het zout, in een kom en meng goed met een garde.
  • Voeg de melk toe en meng weer goed met een garde. Zet deze kom nu aan de kant
  • Pak een schone kom, en doe hierin de bloem en het bakpoeder. Meng goed door elkaar.
  • Giet het eiermengsel er al roerend bij, en blijf roeren tot het beslag klontvrij is.
  • Voeg de olie toe aan het mengsel en meng weer goed door elkaar.
  • Giet het beslag nu over in een beker waaruit je makkelijk kunt schenken, zoals een maatbeker met een tuit. Als je een beslaglepel hebt met een tuitje, kun je het beslag ook in de kom laten zitten.

Nu is het tijd voor de custard:

  • Doe de eierdooiers en de suiker in een kom en klop door elkaar met een garde tot het een lichtgeel mengsel is met een egale consistentie.
  • Voeg de maïzena toe en meng weer tot het een mooi egaal mengsel is.
  • Zet nu een steelpannetje op een laag vuur. Doe hier de melk en het vanille-extract in.
  • Haal de pan van het vuur zodra de randen beginnen te bubbelen. Giet nu de melk bij het eiermengsel. Klop goed door elkaar.
  • Giet het geheel nu terug in de pan en zet deze op een middelhoog vuurtje.
  • Blijf het mengsel goed doorroeren, zodat het niet kan aanbranden. De custard wordt snel dikker, dus roer liever te veel dan te weinig.
  • Haal de ingedikte room van het vuur en dek het (voorzichtig, want gloedheet!) af met vershoudfolie. Zet vervolgens de pan ongeveer twintig minuten in de vriezer.
  • Haal hierna de custard uit de vriezer en roer het door elkaar met een garde tot de room weer zacht is.
  • Pak nu een eierpan of omeletpan en zet deze op een laag vuur. Als je deze niet hebt dan werkt een cupcakevorm ook, zet deze voor de volgende stappen enkele minuten in een oven op ongeveer 180 graden Celsius.
  • Vul de vormen voor de helft met het beslag.
  • Til de randen van het beslag in elke vorm op tegen de zijkanten door bijvoorbeeld met het uiteinde van een spatel erin te roeren.
  • Gebruik een tandenstoker om het deeg van de randen los te krijgen als ze daar gaar beginnen te worden.
  • Doe als het midden nog een beetje vloeibaar is in de helft van de vormen met het beslag een flinke schep custard.
  • Haal de helften zonder beslag uit hun vormen, en zet deze ondersteboven op de helften met custard.
  • Bak nog ongeveer twee minuten.
  • Haal de pannenkoekjes uit hun vormen en tast toe!

Tip: de pannenkoekjes zijn van zichzelf al lekker zoet, maar je kunt er altijd voor kiezen om ze te serveren met een schep ijs of met wat honing.

Lees ook:  Recept: Deze broodjes met aardbei en chocolade zijn simpel en heerlijk zoet

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Table Diary YouTube | Beeld:  Videostill