Ingrediënten
  • 500 gram tagliatelle (of andere pasta naar keuze)
  • VOOR DE KIP:
  • 500 gram kipdijfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel tijm, basilicum en marjolein
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel kipkruiden
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • VOOR DE ALFREDOSAUS:
  • 1 eetlepel boter
  • 1/2 witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gehakte paprika
  • 480 milliliter volvette slagroom
  • 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, ter garnering
  • Chilivlokken, ter garnering
30 min.
2-4 pers.

Binnen een half uur tover je deze superromige pasta op tafel

Smaakvolle fettuccine? Check. Romige alfredosaus? Check. Kruidige kipdijfilet? Check. Deze romige pasta alfredo met kip heeft alles wat je wil in een pastagerecht. Geloof ons: het is een ware smaaksensatie waarmee je je voor een moment in Rome waant. Het beste nieuws? Je tovert deze romige pasta alfredo met kipdijfilet binnen een half uur op tafel. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de pasta alfredo met kip

  • Optioneel: was de kip in een badje van water en citroensap.
  • Kruid de kip met de olijfolie en de droge kruiden. Dek de schaal of kom af met vershoudfolie en laat de kip minstens 15 minuten marineren in de koelkast.
  • Verhit een grote pan op hoog vuur en kook hierin de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit een grote koekenpan op middelhoog tot hoog vuur met een beetje boter. Bak de kipdijfilets aan beide kanten in zo’n 6 tot 8 minuten gaar. De kip is gaar als deze niet meer roze is.
  • Haal de kipdijfilets uit de pan en zet opzij.
  • Gebruik dezelfde koekenpan voor de alfredosaus. Verhit 1 eetlepel boter in de pan op laag tot middelhoog vuur. Voeg de ui toe en roer deze door de gesmolten boter. Voeg daarna de knoflook en de gehakte paprika toe en roer alles goed door elkaar.
  • Giet na zo’n 3 minuten de volvette room in de pan. Afhankelijk van hoe romig je de saus wil, kun je meer of minder toevoegen. Meng alles goed door elkaar.
  • Voeg de Parmezaanse kaas toe aan de pan en roer totdat de kaas gesmolten is. Breng de saus eventueel op smaak met zout en peper.
  • Voeg de pasta toe aan de saus en meng door elkaar.
  • Serveer de romige pasta alfredo met de kipdijfilet en garneer met verse peterselie en chilivlokken.
  • Buon appetito!

Lees ook: Recept: spaghetti al Limone

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Terri-Ann’s Kitchen | Beeld: Videostill Terri-Ann’s Kitchen

Ingrediënten
  • 500 gram tagliatelle (of andere pasta naar keuze)
  • VOOR DE KIP:
  • 500 gram kipdijfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel tijm, basilicum en marjolein
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel kipkruiden
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • VOOR DE ALFREDOSAUS:
  • 1 eetlepel boter
  • 1/2 witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gehakte paprika
  • 480 milliliter volvette slagroom
  • 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, ter garnering
  • Chilivlokken, ter garnering