Holy guacamoly!

Zul je net zien: je hebt zin in een lekker broodje met avocado, is de avocado nog helemaal niet rijp. Nu kun je natuurlijk wachten tot-ie rijp is, maar je kunt ook zelf het proces versnellen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is aluminiumfolie. Deze truc is handig, snel en hij komt vast een keer van pas! 

Aluminiumfolie

Heb je misgegrepen bij de rijpe avocado’s in de supermarkt? Pak dan de aluminiumfolie maar alvast uit het keukenkastje. Een avocado bevat, net als bananen, tomaten en appels, het stofje etheen. Dit hormoon zorgt ervoor dat groente en fruit dat in een warme omgeving ligt, sneller gaat rijpen. Wikkel de vrucht daarom zo strak mogelijk in met aluminiumfolie, zodat er geen lucht meer in of uit kan. Hierdoor vergas je hem eigenlijk, waardoor het rijpen veel sneller gaat.

Opwarmen

Daarnaast zorgt warmte ervoor dat je de avocado nog eerder kan gebruiken. Leg de ingepakte avocado daarom in een ovenschaal en plaats hem in de oven. Zet de oven op 95 graden Celsius. Na tien minuten kun je kijken of de vrucht zacht genoeg is. Wanneer de avocado al een beetje rijp is, hoeft hij niet per se tien minuten in de oven. Houd hem daarom goed in de gaten. Handig trucje toch?

Aan de slag!

Wanneer de avocado toch al warm is, kun je er ook een hoop heerlijke gerechten mee maken. Wat dacht je van een creamy pasta carbonara of een tosti met geitenkaas en avocado? Wij zijn helemaal fan van de groene vrucht, dus dit trucje komt zeker een keer van pas.

wp_ad_camp_5]

Lees ook: Dit zijn de gezondheidsvoordelen als je elke dag een avocado eet

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Womens Health Magazine | Beeld: Charles deluvio