Je bakkie pleur is nog nooit zo lekker geweest

Koffie kan op verschillende manieren gezet worden. Naast de vertrouwde machines met cups en filters, heb je ook nog een verschil in soorten zetmethodes. Je bent hierdoor iets langer bezig met je koffie, maar de smaak gaat er een stuk op vooruit. We noemen de verschillende manieren voor je op!

Moka pot

De moka pot, wat ook wel de percolator of het espressopotje wordt genoemd, is een populair keukenmiddel. Deze zetmethode helpt je bij het zetten van een heerlijke espresso-achtige koffie. Een fijne bijkomstigheid: de moka pot kun je gewoon op een gaspit zetten. Hierdoor kun je hem ook meenemen tijdens het kamperen.

AeroPress

De AeroPress is populair onder jongeren. Dit heeft vooral te maken met dat je eenvoudig kunt experimenteren met de verschillende parameters. Hierdoor zet je helemaal zelf een perfect kopje koffie. De AeroPress is gebruiksvriendelijk en bestaat uit een cilinder met aan één kant een gat voor de zuiger. Deze is voorzien van een afsluitring en hiermee druk je het water met kracht door de gemalen koffiebonen en het filter.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jessi Brews ?? (@jessibrews)

Chemex

Chemex herken je aan zijn zandlopervorm, houten kraag en leren touwtje. De Chemex is een populaire manier om slow coffee te maken. Doordat je de koffie langzaam filtert, komen de fruitige ondertonen van de koffiebonen veel meer naar boven. Hierdoor smaakt je koffie puurder dan bij andere zetmethodes. De koffie heeft een aromatische helderheid, maar alsnog een volle smaak. Voor de Chemex heb je een paar keukenmiddelen nodig, maar dit is het allemaal waard zodra je de eerste slok neemt.

Cafetière

De cafetière, ook wel French press genoemd, is één van de meest bekende methodes om koffie te zetten. Het is een glazen pot met een metalen filter en een stalen frame. De cafetière zet filterkoffie door water in contact te laten komen met gemalen koffie. Dit wordt gefilterd en dat zorgt voor een koffie met meer textuur en een vollere smaak.

Hario V60

Kennen we deze nog? De Hario V60 is de kopvormige filter die je bovenop een kopje kunt zetten. De voordelen van koffie zetten met een Hario V60 is dat je makkelijk voor één persoon koffie zet. Deze zetmethode zorgt ervoor dat er een goede balans is tussen de textuur van de koffie en aromatische helderheid. Dit komt door de spiraalvormige ribbels, waardoor lucht kan ontsnappen. Ook voor de Hario V60 heb je enkele benodigdheden nodig, maar dat is het allemaal waard.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ??????? ?. ???ss (@jeffreyhh)

Lees ook: 10 koffie-hacks van diëtisten die helpen bij gewichtsverlies

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: CoffeeFresh | Beeld: Unsplash, Katarzyna Grabowska